Merkez Bankası eylül ayı faiz kararı belli oldu! TCMB politika faiz oranı SON DAKİKA açıklandı

TCMB, beklenen eylül ayı PPK toplantısı faiz kararını açıkladı. Son dakika olarak duyurulan faiz kararı ile piyasaların nasıl şekil alacağı belli oldu. Vatandaşlar TCMB'nin faiz kararını merak ederken detayları derledik.

Merkez Bankası eylül ayı faiz kararı belli oldu! TCMB politika faiz oranı SON DAKİKA açıklandı

Döviz ve altın kurunda yaşanan yükseliş nedeniyle gözler Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanacak olan Para Politikaları Kurulu (PPK) faiz kararına çevrilmişti. Piyasaların yeniden şekilleneceği faiz kararı için TCMB'nin PPK toplantısı beklenirken son dakika bilgisi geldi.

TCMB tarafından beklenen Eylül 2023 Para Politikası Kurulu Toplantısı sonuçlandı. TCMB 21 Eylül 2023 tarihi ile Para Politikası Kurulu toplantısı Hafize Gaye Erkan başkanlığında dördüncü toplantısını gerçekleştirdi. Yapılan toplantı sonrasında TCMB tarafından merakla beklenen faiz kararı yayımlanan PPK tutanağı ile kamuoyuna duyuruldu.

EYLÜL 2023 TCMB FAİZ KARARI AÇIKLANDI

Para Politikası Kurulu ağustos ayında dezenflasyonun en kısa sürede tesisi, enflasyon beklentilerinin çıpalanması, fiyatlama davranışlarındaki bozulmanın kontrol altına alınması için parasal sıkılaştırma sürecinin devamına karar verdi. TCMB tarafından yapılan açıklamada ''Para Politikası Kurulu politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 17,5’ten yüzde 25 düzeyine yükseltilmesine karar vermiştir.'' ifadeleri yer aldı. Merakla beklenen eylül ayı faiz kararı açıklandı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, Hafize Gaye Erkan başkanlığında dördüncü kez toplandı. TCMB Başkanı Erkan'ın açıkladığı karar öncesinde tüm beklenti anketlerinde faiz artırımı yapılacağı beklentisi ortaya çıkarken beklenen karar son dakika olarak kamuoyuna duyuruldu. Buna göre TCMB tarafından yapılan açıklamada;

Para Politikası Kurulu (Kurul) politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 25’ten yüzde 30 düzeyine yükseltilmesine karar vermiştir.

ekran-goruntusu-2023-09-21-140224.png

Haberankara.com

SONRAKİ HABER