Merkez Bankası Ekim ayı faiz kararını duyurdu

Ülke ekonomisinde piyasaların merakla beklediği faiz kararı açıklandı. Merkez Bankası ayladır devam ettirdiği faizi yüzde 50'de tutma kararının ardından bu ay için alınan kararı internet sitesi üzerinden kamuoyu ile paylaştı.

Merkez Bankası Ekim ayı faiz kararını duyurdu


Türkiye'nin son yıllarda ekonomi olarak görünümünü iyi yöne çevirme hamleleri kapsamında faiz kararı önemli bir yer kapladı. Piyasalara etki ediyor olmasından dolayı yurt içinden ve yurt dışından takip edilen faiz kararı her ay Merkez Bankası Para Politikaları Kurulunun yaptığı toplantı sonrasında açıklanıyor.

AYLARDIR YÜZDE 50 SEVİYESİNDE SEYREDİYORDU

Uzun bir süre faizi düşürme politikası benimseyen Türkiye'de sonradan bu politika terk edilmiş ve faiz artırımına gidilmişti. Merkez Bankası yönetiminin almış olduğu bu karar faizin yüzde 50 seviyelerine gelmesine kadar devam etmişti.

EKİM AYI KARARI BELLİ OLDU

Son 6 aydır ise her hangi bir artırım ya da azaltma yapılmamış ve faiz yüzde 50 seviyesinde sabit tutulmuştu. Bugün ise merakla beklenen Ekim ayı faiz kararı açıklaması yapıldı. Kurumun resmi internet sitesinden yapılan açıklamada faiz kararı için "Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 50’de sabit tutulmasına karar vermiştir." ifadeleri yer aldı.

Alınan bu kararın ardından yakın zamanda piyasa temsilcileri ve Hazine ve Maliye Bakanlığı cephesinden açıklamalar gelmesi bekleniyor. Yılın kalan aylarında bu kararın değişip değişmeyeceği zaman içinde belli olacak.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER