Merkez Bankası Başkanı Karahan yıl sonu enflasyon beklentilerini açıkladı

Haziran ayında yüzde 70'leri gören enflasyon oranının artık artmayacağı ve azalış eğilimine gireceği ifade edilmişti. Bu ifadelerin ardından açıklanan ilk enflasyon rakamında bir önceki aydan daha düşük olmuştu.

Merkez Bankası Başkanı Karahan yıl sonu enflasyon beklentilerini açıkladı

Milyonlarca vatandaşın birinci gündem maddesi olan enflasyon ile ilgili yeni bir gelişme daha yaşandı. Vatandaşlar merakla enflasyonun eski seviyelerine geri dönmesini beklerken bu konuda umutlandıracak açıklamalar yapılmaya devam ediliyor.

"SIKI DURUŞ FİYAT İSTİKRARI SAĞLANANA KADAR SÜRECEK"

Konu ile ilgili olarak Merkez Bankası vatandaşların olumlu bir beklenti içine girmelerine neden olacak bir açıklama yaptı. Kameralar karşısına geçen Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan yüzde 61 olarak açıklanan son enflasyon rakamının yıl sonunda yüzde 38 olmasını beklediklerini ifade etti.

Başkan Karahan bu yıl ve gelecek yıllara dair tahmini ile ilgili şu ifadelere yer verdi;

"2024 gıda enflasyonu tahmini yüzde 35,5'te sabit kaldı. 2024-2025 ve 2026 tahminlerinde değişime gitmedik. 2024 yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 38'de kaldı. 2025 yıl sonu tahmini yüzde 14, 2026 yıl sonu tahmini yüzde 9 olarak korundu. Enflasyon yılın geri kalanında istikrarlı olarak gerileyecek. Sıkı duruş fiyat istikrarı sağlanana kadar sürecek"

Başkan Karahan şartlar iyi olana kadar mevcut politikalardan geri adım atılmayacağını yinelemiş oldu. Bu açıklamaların ardından gelecek dönemlere dair umutlu bekleyiş devam etti.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER