Merkez Bankası Başkanı Karahan rakam verdi: 2025 asgari ücret zam oranı!

Amerika'da yatırımcılarla düzenlenen toplantıya katılan Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan önemli açıklamalarda bulunurken 2025 asgari ücret zammı için enflasyonla uyumlu oranı duyurdu. Asgari ücrete ne kadar, kaç TL zam gelecek?

Merkez Bankası Başkanı Karahan rakam verdi: 2025 asgari ücret zam oranı!

Temmuz ayında ara zam alamayan asgari ücretli çalışanlar 2025 Ocak zammı için açıklanacak rakama odaklanmışlardı. Geçim sıkıntısı her geçen gün artan asgari ücretli çalışanlar yine tek kez maaş zammı yapılması halinde yüksek bir zam oranı verilmesini isterken kulislerde farklı rakamlar konuşulmaya başlanmıştı. Son rakam ise bugün Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan tarafından açıklandı.

ASGARİ ÜCRETE OCAK AYINDA NE KADAR ZAM GELECEK, 2025 OCAK ZAMMI YÜZDE KAÇ OLUR?

Hatırlanacağı üzere İstanbul Sanayi Odası İSO Başkanı Erdal Bahçıvan asgari ücret konusunda açıklama yapmış "Çalışanlarımızın alacakları net ücretleri artırabilmemiz için gelir vergisi basamakları ve oranlarıyla, prime esas ücret tavanının yeniden düzenlenmesi gerekiyor. Çalışanların şu anda giderek artan boyutta, hayatlarındaki en önemli engellerden bir tanesinin vergi dilimleri olduğunu görüyoruz. Yapılması gereken en önemli belki de her iki kesimi de rahatlatacak olan yöntemlerden biri, uzun yıllardan beri çözülemeyen ve çalışanın enflasyonun muhasebesi diye adlandırabileceğimiz vergi dilimlerindeki düzeltme katkısı olacaktır" diyerek asgari ücrette vergi dilimi düzenlemesinin gerektiğini söylemişti.

Yabancı yatırımcılarla toplantı için ABD'de bulunan Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan ise toplantıda yapmış olduğu konuşmasında asgari ücrete de değindiği iddia edildi. Yurt dışı kaynaklara atıfta bulunan açıklamalara göre toplantıda yetkililer yüzde 25 oranında zam yapılmasının 2025 enflasyon görünümü ile uyumlu olacağını dile getirdiler. Senaryo bu şekilde gerçekleşirse asgari ücrete 4 bin 250 TL zam gelirken zamlı asgari ücret maaşı ise 21 bin 252 TL olacak.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER