Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan yıl sonu enflasyon tahminlerini TBMM'de söyledi

Şubat ayında Hafize Gaye Erkan'ın yerine Başkan olarak atanan Karahan enflasyon konusunu bu sefer milletvekillerinin huzurunda konuştu. Başkan Karahan enfasyonu düşürme konusunda kararlılık vurgusu yaptı.

TCMB Başkanı Karahan yıl sonu enflasyon tahminini açıkladı

Türkiye'nin enflasyon ile mücadele konusu devletin önemli kurumlarda görüşülmeye devam ediyor. Bu konuda sürecin yönetiminde en etkili isimlerden olan Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan mecliste bir sunumda bulundu.

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan yıl sonu enflasyon tahminlerini TBMM'de söyledi

BAŞKAN KARAHAN VE EKİBİ TBMM'DE SUNUM YAPTI

Beraberindeki isimler ile beraber TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda konuşan TCMB Başkanı Fatih Karahan enflasyon ile mücadeleyi anlattı ve yıl sonu beklenilen rakamı telaffuz etti.

Gerçekleşen komisyon toplantısında "Enflasyonu belirlediğimiz ana hedeflerle uyumlu şekilde düşürmek için ne gerekiyorsa yapacağız" diyen Merkez Bankası Başkanı Karahan u ay itibariyle geçiş sürecinin tamamlandığını açıkladı.

YIL SONU ENFLASYON TAHMİNİ YAPILDI

"Olumsuz baz etkisiyle enflasyon mayısta zirveye ulaşmıştır, böylece geçiş döneminin sonuna gelmiş bulunmaktayız. Yılın geri kalanında enflasyonun istikrarlı olarak gerileyeceği dezenflason dönemine gireceğiz" diyen Fatih Karahan yıl sonunda enflasyonun yüzde 38 olmasını beklediklerini söyledi.

GÖZLER YENİ GELİŞMELERDE

Merkez Bankasının açıklamalarına göre yıl sonuna kadar enflasyonun yarı yarıya azalması bekleniyor. Vatandaşlar ise bir düşüş yaşanmasını ve bunun fiyatlara yansımasını istediklerini ifade ediyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER