Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan 500 ve 1000 TL'lik banknotlar hakkında konuştu

Enflasyondan dolayı fiyatlandırmaların çok yukarı seviyelere yükselmesi küçük miktardaki paralara olan ihtiyacı artırmıştı. İnsanların daha fazla para taşımasının önüne geçme adına 500 ve 1000 TL'lik paralar çıkacağı iddia edilmişti.

Yeni 500 ve 1000 TL'lik kağıt paralar mı geliyor sorusu cevaplandı

Dünyanın enflasyonu yüksek rakamlı olan ülkelerinde son dönemlerde daha yüksek fiyatlı paralar tedavüle sokulmuştu. Türkiye'de enflasyon ve peş peşe gelen zamlardan dolayı vatandaşların bir alışveriş işlemi gerçekleştirebilmesi için çok daha fazla kağıt ya da madeni para bulundurması gerekmeye başlamıştı.

"İHTİYAÇ GÖRÜLÜRSE..."

Bu durumu ortadan kaldırmak ve para sıkıntısının çözülmesi için 500 ve 1000 TL'lik yeni kağıt paraların üretilmesi gündeme gelmişti. Şu anda en yüksek 200 TL'lik kağıt paraların kullandığı ülkemizde bu konu Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'a soruldu.

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan 500 ve 1000 TL'lik banknotlar hakkında konuştu

Başkan Karahan kendisine sorulan soruya "Üst değer banknota ihtiyaç olup olmadığı birçok faktöre bağlı. Makroekonomik ve finansal analizlere, teknik olarak yapılan değerlendirmelere göre karar veriyoruz. Bu kapsamda tedavüldeki kompozisyonun değişimini de dikkate alıyoruz. Bu yaptığımız analizler sonucunda ihtiyaç görülürse gerekli adımları atacağız" diyerek açık kapı bıraktı.

TCMB Başkanı Fatih Karahan'ın net bir şekilde yanıt vermediği ve değerlendirmelere göre adımlar atılacağı yanıtı gündem oldu. Ekonomi dünyası ve vatandaşlar yeni kağıt para konusunu yakından takip ediyor.

SONRAKİ HABER