Merkez Bankası aralık ayı faiz kararı açıklandı! TCMB politika faiz oranı son dakika belli oldu

TCMB, beklenen aralık ayı PPK toplantısı faiz kararını açıkladı. Son dakika olarak duyurulan faiz kararı ile piyasalar yeniden hareketlendi. Vatandaşlar TCMB'nin faiz kararını merak ederken PPK tutanağı az önce yayımlandı.

Merkez Bankası aralık ayı faiz kararı açıklandı! TCMB politika faiz oranı son dakika belli oldu

Döviz kuru ve altın piyasasında yaşanan hareketlilik devam ederken vatandaşların merakı da arttı. Gözler Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanacak olan Para Politikaları Kurulu (PPK) faiz kararına çevrildi. Merkez Bankası'nın alacağı faiz kararı aralık ayı ile birlikte merak konusu olurken piyasaların izleyeceği grafik de vatandaşın ve piyasaların radarına girdi.

Merkez Bankası'nın faiz kararı için PPK toplantısının sonucu beklenmeye başladı. TCMB PPK toplantısı sona erdi ve aralık ayı faiz kararı son dakika duyuruldu. TCMB tarafından açıklanması beklenen Aralık 2023 Para Politikası Kurulu Toplantısı 21 Aralık Perşembe günü ile birlikte sonuçlandı.

TCMB PPK ARALIK 2023 FAİZ KARARI AÇIKLANDI

TCMB, 21 Aralık 2023 tarihi ile Para Politikası Kurulu toplantısı Hafize Gaye Erkan başkanlığında yedinci toplantısını gerçekleştirdi. Kurul tarafından yapılan toplantı sonrasında TCMB, merakla beklenen faiz kararını PPK tutanağı ile kamuoyuna duyurdu. 21 Aralık Perşembe tarihi ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, Başkan Erkan'ın öncülüğünde bir araya geldi. Saat 14.00'da faiz kararı açıklanırken bir önceki faiz kararı merak edildi.

Merkez Bankası aralık ayı faiz kararı açıklandı! TCMB politika faiz oranı son dakika belli oldu

Kasım ayında gerçekleştirilen PPK toplantısında politika faizi 500 baz puan artarak yüzde 35'den yüzde 40 seviyesine çıkarılmıştı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, Hafize Gaye Erkan başkanlığında yaptığı yedinci toplantısında da faiz artışına karar verdi. TCMB tarafından alınan aralık ayı enflasyon kararı son dakika olarak kamuoyuna duyuruldu. Buna göre TCMB tarafından yapılan açıklamada; ‘’Para Politikası Kurulu (Kurul) politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 40’tan yüzde 42,5 düzeyine yükseltilmesine karar vermiştir.'' ifadeleri yer aldı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER