Merkez Bankası Ağustos ayı faiz kararını açıkladı

Ülke ekonomisinin en birinci gündem maddesi olan aylık faiz kararının ne olacağı sorusu yanıt buldu. Yapılan toplantının ardından merakla beklenen soru yanıt bulmuş oldu.

Merkez Bankası Ağustos ayı faiz kararını açıkladı

Yılın ikinci yarısından itibaren Türk ekonomisinin daha iyi bir görünüme kavuşacağına dair yapılan açıklamaların ardından gelecek karar ve durum bildirimleri daha önem kazandı. Özellikle piyasalara yön vermesinden dolayı ekonomi dünyası Merkez Bankasından gelecek açıklamayı beklemeye başlamıştı.

Fatih Karahan'ın Başkanlığını yaptığı Merkez Bankası aylardır faizi yüzde 50 seviyesinde sabit tutuyor. Bu kararına sadık kalan Merkez Bankası yönetimin günlerdir nasıl bir karar vereceğine dair tahminler yapılıyordu.

BEKLENEN AÇIKLAMA GELDİ

Merakla beklenen ve üzerine çeşitli tahminler yapılan faiz kararını belirlemek üzere MB Para Politikaları Kurulu bugün bir araya geldi. Başkan Karahan'ın liderliğinde gerçekleşen toplantı sonrasında 2024 Yılı Ağustos ayı faiz kararı bir kez daha yüzde 50 olarak açıklandı.

Merkez Bankasının açıklamasından günler öncesinde konu ile ilgili çeşitli ekonomi uzmanları bir kez daha sabit tutma politikasına sadık kalınması beklentisi içerisinde olunduğunu ifade etmişlerdi. Kararın açıklanmasının ardından yetkili isimlerden konuya dair değerlendirme gelmesi bekleniyor. Merkez Bankasının bu kararının etkileri ise ilerleyen dönemde daha net ortaya çıkacak.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER