Merkez Bankası ağustos ayı faiz kararı belli oldu! TCMB politika faiz oranı açıklandı

TCMB Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, beklenen ağustos ayı PPK toplantısı faiz kararını açıkladı. Son dakika olarak duyurulan faiz kararı ile piyasaların nasıl şekil alacağı belli oldu.

Merkez Bankası ağustos ayı faiz kararı belli oldu! TCMB politika faiz oranı açıklandı

Merkez Bankası ağustos ayı faiz kararı belli oldu! TCMB politika faiz oranı açıklandı - Döviz ve altın kurunda yaşanan hızlı yükseliş nedeniyle gözler Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanacak olan Para Politikaları Kurulu (PPK) faiz kararına çevrilmişti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından beklenen Ağustos 2023 Para Politikası Kurulu Toplantısı sonuçlandı. TCMB 24 Ağustos 2023 tarihi ile Para Politikası Kurulu toplantısı Hafize Gaye Erkan başkanlığında üçüncü toplantısını gerçekleştirdi. Yapılan toplantı sonrasında TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan tarafından merakla beklenen faiz kararı yayımlanan PPK tutanağı ile kamuoyuna duyuruldu.

AĞUSTOS 2023 TCMB FAİZ KARARI AÇIKLANDI

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, Hafize Gaye Erkan başkanlığında üçüncü kez toplandı. Hafize Gaye Erkan'ın açıkladığı karar öncesinde tüm beklenti anketlerinde faiz artırımı yapılacağı beklentisi ortaya çıkarırken beklenen karar son dakika açıklandı. Para Politikası Kurulu temmuz ayında politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 15’ten yüzde 17,5 düzeyine yükseltilmesine karar vermişti. Bu oran Ağustos 2023 tarihi ile Para Politikası Kurulu, dezenflasyonun en kısa sürede tesisi, enflasyon beklentilerinin çıpalanması, fiyatlama davranışlarındaki bozulmanın kontrol altına alınması için parasal sıkılaştırma sürecinin devamına karar vermiştir.
MERKEZ BANKASI AĞUSTOS 2023 FAİZ ORANI YÜZDE KAÇ SEVİYESİNE ÇEKİLDİ?

TCMB'den yapılan açıklamada ''Para Politikası Kurulu politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 17,5’ten yüzde 25 düzeyine yükseltilmesine karar vermiştir.'' ifadeleri yer aldı.

TCMB'nin ilgili kararına ulaşmak içinTIKLAYINIZ

Kurul, kararlarını öngörülebilir, veri odaklı ve şeffaf bir çerçevede almaya devam edecektir. Piyasaların vereceği anlık tepki yakından takip edilirken dolar kuru ve altın fiyatlarının seyri izlenecek.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER