Merkez Bankası 2024 Temmuz faiz oranı açıklandı mı, PPK toplantısı kararı ne zaman açıklanacak?

Ekonomi konusunda ülke gündemindeki en önemli gelişmelerden birisi olarak aylık açıklanan faiz kararı için geri sayım başladı. Bu konuda yakından ilgili olan vatandaşlar Temmuz ayı için alınacak kararı merakla bekliyor.

Merkez Bankası 2024 Temmuz faiz oranı açıklandı mı, PPK toplantısı kararı ne zaman açıklanacak?

Fatih Karahan başkanlığındaki Merkez Bankası mart ayından beri faizi sabit tutuyor. Yüzde 50 oranındaki faiz kararının bu ay nasıl bir rakamla ilan edileceğini merak eden ekonomi takipçileri aramalarını hızlandırdı.

Her ayın 23. haftasında toplanan TCMB Para Politikaları Kurulu içinde bulunulan ayın faiz kararını açıklıyor. Karar vatandaşın harcamalarından Türk lirasının değerine kadar bir çok alanı etkiliyor.

TEMMUZ AYI KARARI NE ZAMAN DUYURULACAK?

Bu konuda en çok sorulan sorulardan olan Faiz kararının ne zaman açıklanacağı sorusu cevaplandı. Merkez Bankası Para Politikaları Kurulu Temmuz ayının faiz rakamını belirlemek için 23 Temmuz 2024 tarihinde bir araya gelecek.

Toplantının ardından yeni faiz kararı saat 14:00'da yazılı olarak Merkez Bankasının resmi internet sitesi üzerinden duyurulacak. Hükümet ve ekonomi konusunda yetkili isimler yılın ilk döneminde ikinci dönem için daha olumlu yorumlar yapmışlardı.

HALK EKONOMİK GÜÇ İSTİYOR

Zamların çok, maaşların az olması vatandaşlar tarafından tepki ile karşılanmış, alım gücünün yükseltilmesi talep edilmişti. Bu kapsamda bir çok alanda etki edecek faiz kararının nasıl bir şekilde olacağı merak konusu oldu.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER