Merakla beklenen işsizlik rakamları açıklandı! İşte Türkiye'deki son durum

Türkiye'nin son dönemde ekonomik olarak en büyük sorunlar arasında gösterilen işsizlik ile ilgili gelinen son nokta açıklanan son rakamlar ile belli oldu. TÜİK 2023 Ekim-Aralık dönemine ait raporunu kamuoyu ile paylaştı.

Merakla beklenen işsizlik rakamları açıklandı! İşte Türkiye'deki son durum

Ülke ekonomileri arasında en gösterilen en büyük sorunlar arasında işsizlik konusu her zaman ilk sıralarda yer alıyor. Ülkeler ekonomik olarak içinde bulundukları durumu daha iyi bir noktaya getirmek adına çeşitli politikalar uygulamaya devam ediyor.

Bu kapsamda da ülkemizde defalarca tartışma konusu olan işsizlik ile ilgili TÜİK tarafından belirli aralıklar ile hazırlanan raporlar ile mevcut durum gözler önüne seriliyor. Konu ile ilgili olarak TÜİK tarafından yeni bir açıklama yapıldı. İşsizlik oranının belli olduğu açıklama 2023 yılının Ekim ve Aralık ayını kapsadı. Yapılan açıklamaya göre işsizlik 2023 yılının 4. çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre 137 bin kişi azaldı.

İŞSİZLİK ORANI RESMEN BELLİ OLDU

Rakam orana vurulduğunda ise yüzde 0,4'lük bir azalma meydana geldiği tespit edildi. Böylece son açıklanan işsizlik oranı yüzde 8,8 olarak belirlenmiş oldu. 3 Milyondan fazla insana denk gelen yüzde 8,8'lik oran ile ilgili azda olsa bir azalma eğiliminin olması memnuniyet ile karşılandı.

Ekonomi otoriteleri başta olmak üzere toplum her kesiminden insanların temennisi özellikle genç nüfusun içinde bulunduğu işsizlik sorununun ortadan kalkması ve vatandaşların hızlı bir şekilde ülke istihdamına katılması şeklinde oldu.

SONRAKİ HABER