Merakla beklenen asgari ücret görüşmeleri başlıyor! İlk toplantı pazartesi

2024 asgari ücretinin görüşüleceği ilk toplantı 11 Aralık Pazartesi günü yapılacak. Gözler ise ilk toplantının yapılacağı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na çevrildi.

Merakla beklenen asgari ücret görüşmeleri başlıyor! İlk toplantı pazartesi

Milyonlarca asgari ücretliyi ilgilendiren Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını gerçekleştirmeye hazırlanıyor. 11 Aralık Pazartesi gerçekleşecek ilk toplantı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda yapılacak, komisyon 15 üyeden oluşacak.

Aralık ayı boyunca devam edecek toplantılarda kararlar oy çokluğuyla alınacak.

SON TOPLANTIDA YENİ ASGARİ ÜCRET AÇIKLANACAK

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda yapılacak. Ardından ikinci toplantı işçi tarafı olan Türk-İş ve üçüncü toplantı işveren tarafı olan TİSK'de gerçekleşecek.

2024 yılında geçerli olacak asgari ücretin belirleneceği son toplantı ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda olacak.

YILDA 1 KERE ZAM YAPILACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yılda 2 kez yapılan asgari ücret zammının artık bir kez yapılacağını açıklamış ve ‘’Çünkü yönetmeliğimizde de öyle. Asgari Ücret Yönetmeliğimizde yılda 1 kere. Çok zorunlu koşullarda, deprem gibi geçen yıl Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı ile asgari ücrete ikinci zammı yaptık." demişti.

ENFLASYON ASGARİ ÜCRET BELİRLENİRKEN DİKKATE ALINACAK

Asgari ücret belirlenirken, enflasyon, geçinme endeksleri ve genel ücretler seviyesi dikkate alınacak. TÜİK'in açıkladığı son enflasyon verileri ardından ise yeni asgari ücret zammı merak konusu oldu. Milyonlarca asgari ücretli, enflasyonla mücadele ederken yapılacak yeni zammın yüzlerini güldürmesini istiyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER