Memurlar için kritik tarih belli oldu! 7. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmelerinde kamu zam teklifini açıklanacak

Kamu kurum kuruluşlarında çalışan memur ve emeklilerini ilgilendiren zamlarla ilgili gelişmeler yakından takip ediliyor. Kamuda çalışan memur ve memur emeklilerini ilgilendiren 2024 - 2025 toplu sözleşme zam oranı için gözler gelecek açıklamaya çevrildi.

Memurlar için kritik tarih belli oldu! 7. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmelerinde kamu zam teklifini açıklanacak

Memurlar için kritik tarih belli oldu! 7. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmelerinde kamu zam teklifini açıklanacak - Ülkemizde bir süredir memur ve memur emeklisine verilecek zamlarla ilgili konular gündeme geliyor. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan memur ve memur emeklilerini ilgilendiren 2024 - 2025 toplu sözleşme zam oranında 14 Ağustos tarihi ile yeni bir gelişmenin yaşanması bekleniyor.

Milyonlarca kamu görevlisinin merakla beklediği 7'nci Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri devam ederken gözler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda yapılacak ikinci toplantıya çevrildi.

KAMU İŞVEREN HEYETİ İLK ZAM TEKLİFİNİ AÇIKLAYACAK

Toplu sözleşme görüşmelerinde yaklaşık 4 milyon Memur ile 2 buçuk milyon memur emeklisinin 2024 - 2025 yıllarındaki mali ve sosyal hakları netleşecek. Kamu çalışanlarını yetkili sendika olarak Memur Sendikası (Memur-Sen) temsil ediyor. 1 Ağustos tarihinde başlayan görüşmelerde 9 Ağustos tarihinde müzakere aşamasına geçildi. Müzakere süreci tamamlanırken toplantıda Kamu İşveren Heyeti ilk teklifini kamuoyuna duyuracak.

TIKLA HABER ANKARA TWİTTER TAKİP ET

TIKLA HABER ANKARA FACEBOOK TAKİP ET

8 MİLYON KİŞİ ETKİLENECEK

Belirlenecek oranlar ile birlikte 65 yaş aylığı, engelli maaşı ve evde bakım maaşları üzerinde de etkili olacak. Dolayısıyla 8 milyondan fazla kişi zam kararından doğrudan etkilenecek. Toplu sözleşme görüşmelerinde 15 Ağustos tarihinde genele ilişkin tekliflerin müzakeresi yapılacak. Üçüncü toplantı ise 17 Ağustos tarihinde yapılacak. Görüşmelerin de ay sonuna kadar tamamlanması bekleniyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER