Memur ve memur emeklisine ne kadar zam yapılacak, zam oranı belli oldu mu?

2024 yılı asgari ücretinin açıklanması ardından gözler memur ve memur emeklisinin maaş zammına çevrildi. Peki, memur ve memur emeklisine ne kadar zam yapılacak, zam oranı belli oldu mu? Detaylar haberimizde...

Memur ve memur emeklisine ne kadar zam yapılacak, zam oranı belli oldu mu?

2024 yılı asgari ücreti, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından, 17 bin 2 lira olarak açıklandı. Asgari ücretin açıklanmasıyla gözler devlet memurları, sözleşmeliler ve emekli aylıklarındaki maaş artışına çevrildi.

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın, "Memur ve emeklisine yüzde 50 civarında bir artış öngörüyoruz" sözleri de maaş artışında merak konusu olurken, aralık ayı enflasyon verileri ise 3 Aralık Çarşamba, saat 10.00'da açıklanacak.

MEMUR VE MEMUR EMEKLİSİNE NE KADAR ZAM YAPILACAK?

Memur ve memur emeklisine ne kadar zam yapılacak, zam oranı belli oldu mu?

Memur ve memur emeklisinin gözleri açıklanacak zam oranına çevrildi. Yüzde 50 zam oranına ilişkin yapılan açıklamalar nedeniyle zam oranı merakla beklenirken, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nun, 2024-2025'teki memur maaşları ile memur emeklisi aylıklarına zammı da içeren toplu sözleşmeye ilişkin karara göre, 2024'ün ilk altı ayı için belirlenen yüzde 15'e ilave olarak enflasyon farkı oranında zam yapılması planlanıyor.

MEMUR VE MEMUR EMEKLİSİNE NE ZAMAN ZAM YAPILACAK?

Memur ve memur emeklisine ne kadar zam yapılacak, zam oranı belli oldu mu? - Resim : 2

15 Ocak itibariyle memur, sözleşmeli ve memur emeklileri, zamlı maaşlarını ve enflasyon farkını alacakken, SSK ve Bağ-Kur emeklileri ise maaşlarını son 6 aylık enflasyon oranında zamlı maaşlarını alacak.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın açıklamasına göre en düşük emekli maaşlarına yönelik özel bir çalışma yürütülecek.

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Yapılan açıklamalara göre, memur maaşlarında yüzde 50'lik bir artış olursa en düşük memur maaşı 33 bin lira olacak.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER