Memur ve memur emeklilerine üçer aylık zam mı verilecek? Detaylar belli oldu!

Yaklaşık 4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisini ilgilendiren 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmeleri başladı. Gözler ise şimdiden görüşmelerin ardından ne gibi açıklama yapılacağına çevrildi.

Memur ve memur emeklilerine üçer aylık zam mı verilecek? Detaylar belli oldu!

7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmeleri bugün başladı. Bunun ile birlikte memur ve memur emeklilerinin 2024 - 2025 yıllarındaki mali ve sosyal haklarını belirleyecek olan toplantı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ev sahipliğinde gerçekleştiriliyor.

zam1.jpg

Bunun ile birlikte ağustos ayı boyunca yaklaşık 4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisini ilgilendiren sözleşme devam edecek. Ayrıca Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğinde gerçekleşen ilk toplantının öncesinde Memur - Sen taleplerini sıralamıştı.

zam2.jpg

ÜÇER AYLIK ZAM İSTENDİ

Memur - Sen 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi'ne dair taleplerini dile getirmişti. Bunun ile birlikte Memur - Sen 2024 yılı için üçer aylık dönemler itibarı ile zamlara değindi ve refah payı dahil birinci üç ayda yüzde 35 zam talebini gündeme getirdi.

zam3.jpg

Ayrıca ikinci üç ayda yüzde 10, üçüncü üç ayda yüzde 15, dördüncü üç ayda yüzde 10 artış istedi. Şimdi ise gözler bugün yapılan ilk toplantıya çevrildi.

SONRAKİ HABER