Memur ve emeklinin maaş zammından gözler bugüne çevrildi! 6 aylık enflasyon belli oluyor

Memur ve emeklilerin 2024 maaş zammına ilişkin oranlar, bugün TÜİK'in açıklayacağı enflasyon rakamları ardından belli olacak. Memur ve emeklinin merakla beklediği zam oranlarıyla ilgili ise tahminler yapılmaya devam ediyor.

Memur ve emeklinin maaş zammından gözler bugüne çevrildi! 6 aylık enflasyon belli oluyor

Memur ve emeklinin 2024 yılı maaş zammına ilişkin açıklamalar, bugün yapılacak. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK), bugün saat 10.00'da açıklayacağı aralık ayı enflasyon rakanları ardından 6 aylık enflasyon farkı hesaplanacak.

6 aylık enflasyon farkının hesaplanması ardından memur ve emekliye yapılacak zam oranı belirlenecek. Tahminlere göre, yüzde 36-37 enflasyon farkına ek olarak yüzde 15'lik yeni yıl zammı ile birlikte yaklaşık yüzde 50 oranında zam yapılması bekleniyor.

TAHMİNİ 6 AYLIK ENFLASYON YÜZDE 37!

Memur ve emeklinin maaş zammından gözler bugüne çevrildi! 6 aylık enflasyon belli oluyor

Uzmanların tahminlerine göre, aralık ayı enflasyonu yüzde 3,19, yıllık enflasyon beklentisi ise yüzde 65,19. Bu beklenti verilerine göre Temmuz-Aralık 2023 dönemine ilişkin 6 aylık enflasyon farkının yüzde 36-37 olması bekleniyor.

‘’YÜZDE 50 ZAM ÖNGÖRÜYORUZ''

Memur ve emeklinin maaş zammından gözler bugüne çevrildi! 6 aylık enflasyon belli oluyor - Resim : 2

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, memur ve emekli maaş zamlarına ilişkin yaptığı açıklamada, Orta Vadeli Program'da (OVP) tahmin edilen yüzde 65 enflasyon oranının gerçekleşmesi halinde 50'ye yakın zam yapılacağını açıkladı.

Yılmaz'ın açıklamasına göre, yüzde 50'lik bir zam oranında en düşük memur maaşının 22 bin 938 liradan 34 bin 322 liraya çıkması bekleniyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER