Memur ve emekli zam oranı ne zaman belli olacak? Memur ve emekli zammı nasıl belirlenecek?

11 Hizmet kolunun tamamında anlaşan tarafların uzlaşma sağlayamamasının ardından nasıl bir yol izleneceği merak edildi.

Memur ve emekli zam oranı ne zaman belli olacak? Memur ve emekli zammı nasıl belirlenecek?

Kamu İşveren Heyeti ile Memur-Sen memur ve memur emeklilerinin 2024 ve 2025'teki zam oranında uzlaşma sağlayamadı. 11 Hizmet kolunun tamamında anlaşan tarafların uzlaşma sağlayamamasının ardından nasıl bir yol izleneceği merak edildi.

İki tarafın temsilcileri Kamu İşveren Heyeti ile Memur-Sen arasında 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi dördüncü toplantısında da uzlaşma sağlanamazken zam kararı için Kamu Görevlileri Hakem Heyeti'nin devreye gireceği açıklandı.

MEMUR VE MEMUR EMEKLİSİ ZAMMI NASIL BELİRLENECEK?

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'ın katılımıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda gerçekleşen 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi dördüncü toplantısı sona erdi. Taraflar zam oranında uzlaşmaya varamazken 11 hizmet kolunun tamamında anlaşma sağlandı. Zam kararının belirlenmesi için Hakem Kurulu'na gidileceği açıklandı.

Hakem Kurulu'nun 7 üyesi Cumhurbaşkanı tarafından seçilirken; Memur-Sen'den 2, Kamu-Sen'den 2 ve Kesk'ten 1 üye yer alıyor. 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi dördüncü toplantısının ardından konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan"Kısmı uzlaşmayla 11 hizmet kolunda imzalarımızı attık" açıklamasında bulundu. Işıkhan, "Kısmı uzlaşmayla 11 hizmet kolunda imzalarımızı attık. Tüm kamu görevlilerimize hayırlı olsun. Memur emeklilerimize ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum. Allah utandırmasın. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye Yüzyılı'na yakışan bir süreç içerisinde çalışanlarımızı enflasyona ezdirmedik" şeklinde konuştu.

MEMUR VE MEMUR EMEKLİSİ ZAMMI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında geçtiğimiz gün 20.30'da başlayıp, bugün saat 03.40'da sona eren görüşmeler sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Yalçın, 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesinin sonuçlandığını belirterek şunları söyledi;

"Oransal kısımda mutabakat sağlayamadık. Oransal kısım hakeme gidecek ve tahkim süreci başlayacak ama genel toplu sözleşmeye ilişkin oransal zammın dışındaki kısımlarda önemli başlıklarda kazanımlar olduğu gibi 11 hizmet kolunda mutabakatla toplu sözleşme sonuçlandı."

Yalçın sözleşme ile ilgili devamında şu ifadelere yer verdi;

"291 hizmet kolu, 50 tane de genel olmak üzere toplam 341 maddenin olduğu bir kazanım skalası toplu sözleşmemizin sonucu. En önemli çözüm merkezi, toplu sözleşme masası. Uzun süredir emek veriyoruz, geceli gündüzlü çalışıyoruz, şu an saat gecenin 4'üne yaklaşmakta ve ancak içeriden çıkabildik ve imzalar ancak atılabildi. Bu da şunu gösteriyor; memur toplu sözleşmesinde 4688 Sayılı Yasanın değişme zaruretini bir kez daha işaret ediyor. Bu konuda da bir madde imzaladık. Memur toplu sözleşmesiyle ilgili 4688 Sayılı Yasayı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının himayesinde düzenlemek için bir çerçeve oluşturmaya çalışacağız. Bu da çok kıymetli bir adım olacak."

SONRAKİ HABER