Memur ve emekli maaş zammı ne zaman belli olacak?

Milyonlarca memur ve emeklinin gözü kulağı maaş zamlarına çevrildi. memur ve emeklinin alacağı maaş zammı merak konusu olmaya devam ederken zam oranının ne zaman açıklanacağı da sorgulanmaya başladı.

Memur ve emekli maaş zammı ne zaman belli olacak?

Türkiye'nin gündeminde Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanacak olan enflasyon verileri yer alıyor. Enflasyon verileri takip edilmeye devam ederken 6 aylık enflasyon farkının açıklanması için de geri sayım başladı. Maaş zamları hakkında bakanlıklarca yapılan ortak çalışmayla alınacak zam kararı için bekleyişe geçilirken ''Memur ve emekli maaş zammı ne zaman belli olacak?'' sorusuna da yanıt aranmaya başladı.

Temmuz 2024 maaş zammı, memurlar ve emekliler için farklı oranlarda gerçekleşecek. Son olarak ocak ayında zam alan memur, emekli ve memur emeklisi yılın ikinci zammını beklerken ''Memur ve emekli maaş zammı ne zaman belli olacak? Maaş farkı hesaplandı mı, yüzde kaç?'' soruları da gündeme taşındı.

MEMUR VE EMEKLİ MAAŞ ZAMMI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Türkiye İstatistik Kurumu Haziran ayı enflasyon rakamlarını 3 Temmuz 2024 Çarşamba günü saat 10:00'da açıklayacak. Bu veriler, memur ve emekli maaş zammında kullanılacak 6 aylık enflasyon farkının hesaplanmasında belirleyici olacak. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından çarşamba günü, yılın altıncı enflasyon verisi açıklanacak. Son 5 aylık enflasyon yüzde 22,72 oranında gerçekleşti. Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin, memur ve emeklinin temmuz ayında alacağı maaş artışına ilişkin “SSK ve Bağkur emeklileri önceki 6 ayda gerçekleşen yani temmuz ayı artışlarını ocak ve haziran artışlarına göre alıyorlar. Beş aylık enflasyona göre SSK ve Bağkur emeklilerinin aylık artışları yüzde 22,72 buna haziran ayı da ilave edilecek. Tahminlerimiz yüzde 25 seviyelerinde olacağı.

Memur ve emekli maaş zammı ne zaman belli olacak?

Memur ve memur emeklilerinin de enflasyon farkı dahil olmak üzere 5 aylık enflasyona göre alacakları artış yüzde 17,38. Memur ve memur emeklilerinin haziran enflasyonuyla birlikte artışlarını yüzde 20 civarı tahmin ediyoruz.'' dedi. Bu çerçevede henüz maaş zamları açıklanmazken 3 Temmuz tarihinde detaylar netleşecek.

SONRAKİ HABER