Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın 3600 ek gösterge için Bakan Işıkhan ile bir araya geldi

Memurların son dönemde en birinci talepleri arasında yer alan 3600 ek gösterge ile ilgili sendika temsilcilerinin hükümet nezdinde girişimleri devam ediyor. Bu kapsamda Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ı makamında ziyaret etti.

Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın 3600 ek gösterge için Bakan Işıkhan ile bir araya geldi

Ülkemizde özellikle son yıllarda Memur kesim tarafından bir çok defa dile getirilen 3600 ek gösterge ile ilgili yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Memur çalışanlarının taleplerini ve sorunlarını gerekli yerlere iletme amacıyla kurulan Memur Sen atılan adımlar kapsamında bugün önemli bir gelişmeye imza attı. Memur Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Ali Yalçın'ın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile görüştüğü bildirildi.

Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın 3600 ek gösterge için Bakan Işıkhan ile bir araya geldi

“ÇALIŞMANIN İVEDİ OLARAK TBMM'YE SUNULMASINI BEKLİYORUM”

Görüşmenin konusunun 1. dereceye 3600 ek gösterge verilmesi olduğu açıklanırken “5,3 milyon kamu görevlisini ve emeklisini ilgilendiren ve emekli aylıklarında önemli derecede artış sağlayan ek göstergelere ilişkin çalışmaya ilave olarak, kamu görevlileri ve emeklilerinin hayata geçmesini beklediği ‘1. Dereceye 3600 Ek Gösterge’ çalışmasının bir an önce başlaması ve çalışmanın ivedi olarak TBMM’ye sunulmasını bekliyoruz” şeklinde konuşarak hükümet kanadında yapılan çalışmaların hızlanmasını talep ettiklerini ifade etti.

DİYALOĞA DEVAM ÇAĞRISI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'da kendilerine gelen talep konusunda dikkatli olduklarını belirtti. Bakan Işıkhan atılması gereken adımlar konusunda her iki tarafın birbirleri ile olan fikir alışverişinin sürmesinin gerekliliğini vurguladı.

Memurlar, Memur Sen tarafından yapılan bu adımın ardından yakın zamanda bir yeni çalışma olup olmayacağı ile ilgili beklenti içine girdi. Özellikle Memur Sen'in çalışmalarını aynı kararlılıkla sürdürmesi ön görülüyor.

SONRAKİ HABER