Memur maaşları dondurulabilir mi? Türkiye’de memur maaşları dondurulacak mı?

Haziran ayı enflasyon verileri ve en düşük emekli maaşının açıklanması sonrası memur maaşlarının dondurulup dondurulmayacağı merak edildi.

Memur maaşları dondurulabilir mi? Türkiye’de memur maaşları dondurulacak mı?

TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verileri, ekonominin gidişatını belirlerken asgari ücret, memur zammı, dul yetim aylıkları, 65 yaş ve evde bakım aylıkları gibi maaşların da fiyatlarının değişmesine sebep oluyor. Bunlar arasında ise memur maaşlarının dondurulup dondurulamaması merak konusu oldu. Özellikle bazı kaynaklar üzerinden yapılan çeşitli haberler sonrası memur maaşlarının dondurulması gündeme geldi. Birçok vatandaş memur maaşlarının dondurulup dondurulamayacağını merak etti. Kullanıcılar internet üzerinde Memur maaşları dondurulabilir mi? Türkiye’de memur maaşları dondurulacak mı? gibi aramalar yapılıyor. Memur maaşlarının dondurulmasına yönelik detayları sizler için derledik.

MEMUR MAAŞLARI DONDURULABİLİR Mİ?

Geçmişte 2008 yılında dünyada mortgage krizi olarak da bilinen ekonomik krizde bazı ülkeler memur maaşlarını dondurmuştu. Ancak ülkemizde bugüne kadar böyle bir uygulama yapılmadı. Yasal olarak memur maaşlarının dondurulması mümkün olsa da hükümetin şimdilik böyle bir uygulamaya gitmesi düşünülmüyor.

TÜRKİYE’DE MEMUR MAAŞLARI DONDURULACAK MI?

Memur maaşları dondurulabilir mi? Türkiye’de memur maaşları dondurulacak mı?

Türkiye’de memur maaşlarının dondurulacağına yönelik bir açıklama resmi kurumlar tarafından henüz yapılmadı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de konuyla ilgili önemli bir paylaşımda bulunmadı.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER