Memur emekli maaş zam oranı saat kaçta belli olacak?

Uzun süredir milyonlarca memur ve emekli vatandaşların maaş zamların açıklanması beklenirken vatandaşlar tarafından zam oranının ne zaman açıklanacağı merak konusu oldu.

Memur emekli maaş zam oranı saat kaçta belli olacak?

Aralık ayının sonunda asgari maaşın açıklanmasının ardından vatandaşlar tarafından memur ve emekli maaşlarına ne kadar zam geleceği merak konusu oldu. TÜİK tarafından yarın açıklayacağı verilerin ardından zam oranlarının ne kadar artacağı hakkında bilgi verecek. Peki memur emekli maaşlarına gelecek olan zammın ne zaman açıklanacağı merak konusu oldu.

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Milyonların beklediği rakamın ne zaman açıklanacağı hakkında merak edilenlerin artmasının yanı sıra yapılan hesaplamalar sonucunda da zammın ne kadar olacağı da araştırılmaya başlandı. Konu hakkında merak edilenler hakkında ise Sosyal Güvenlik Müşaviri Emin Yılmaz, “Memur, memur emeklilerine zaten yüzde 50 oranında bir zam yapılacak. Göstergeler bu oran üzerinden değerlendiriliyor. Yıl sonu yüzde 38’lik bir TÜFE’miz var. Toplu sözleşmeden gelen zamdan dolayı yüzde 50 rakamı yılbaşında memur ve memur emeklilerine kesin verilecek diyebiliriz.

Merkez Bankası Piyasa Katılımcıları Anketine göre aralık enflasyonu 3.26 olarak tahmin edildi, buna göre enflasyon yılı yüzde 65.39 seviyesinden kapatacak. Bu veriler ışığında Merkez Bankası’nı baz alırsak her şekilde 2023’ün ikinci yılı enflasyonu yüzde 38, memur ve memur emeklilerine toplu sözleşmeden dolayı yüzde 50 oranı değerlendirilir.

Buna ekstra bir refah payı verilip verilmemesi hükümetin inisiyatifinde olan bir durum. Rakamsal olarak memur emeklileri 9876 TL maaş alıyordu, yüzde 50 zam yapıldığı taktirde en düşük memur emeklisinin maaşı 14 bin 814 TL’ye çıkacak.

Bekar bir memurun maaşı 20 bin 377 TL’den 30 bin 565 TL’ye,
Evli bir memurun maaşı 22 bin 17 TL’den 33 bin 25 TL’ye yükselmiş olacaktır.'' şeklinde açıklamalara yer verildi.

MEMUR VE EMEKLİ MAAŞ ZAMLARI SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

Konu hakkında merak edilenlerin artmasının ardından yapılan açıklamalara göre memur ve emekli vatandaşların alacakları zammın TÜİK tarafından yapılacak olan Aralık ayı enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından belli olacak. Bu çerçevede TÜİK tarafından veriler ise 3 Ocak 2024 tarihinde saat 10:00'da açıklanacak.

SONRAKİ HABER