Mehmet Şimşek'ten tek haneli enflasyon ve kalıcı refah açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamasında TÜİK’in enflasyon verilerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Dezenflasyon sürecinden sonra enflasyonun tek haneye düşeceğini ifade eden Bakan Şimşek, hayat pahalılığı konusuna da değindi.

Mehmet Şimşek'ten tek haneli enflasyon ve kalıcı refah açıklaması

TÜİK, bugün merakla beklenen enflasyon verilerini açıkladı. Bakan Şimşek, yaptığı açıklamasında enflasyonun düşmesinin hayat pahalılığı sorununu çözmeyeceğini ifade ederken, bu durumun refahı kalıcı olarak artıracağını söyledi.

Haziranda başlayan dezenflasyon sürecine ilişkin de açıklamalarda bulunan Şimşek, önümüzdeki yılın ikinci yarısından itibaren enflasyonda kalıcı düşüşü sağlayacaklarını belirtti.

“İSTİKRAR DÖNEMİ TAKİP EDECEK”

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, haziranda başlayan dezenflasyon sürecinin devam ettiğini belirterek, "Bu dönemi önümüzdeki yılın ikinci yarısında başlayacak ve enflasyonda kalıcı düşüşü sağlayarak tek haneye ulaşacağımız istikrar dönemi takip edecek” dedi.

Mehmet Şimşek'ten tek haneli enflasyon ve kalıcı refah açıklaması

“DÜŞÜŞÜN YAVAŞ GERÇEKLEŞMESİNE NEDEN OLUYOR”

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TÜİK tarafından açıklanan eylül ayı enflasyon verilerine ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Bakan Şimşek, enflasyonu düşürmenin sadece hayat pahalılığı sorununu çözmeyeceğini, aynı zamanda vatandaşın refahını kalıcı olarak artıracağını vurguladı. Yıllık enflasyonun eylülde bir önceki aya göre 2,6 puan düşüşle yüzde 49,4’e gerilediğini hatırlatan Şimşek, “Temel mal enflasyonu yıllık yüzde 28,3 ile görece düşük seviyedeyken geriye dönük fiyatlama davranışı kaynaklı katılık, hizmet enflasyonunda düşüşün yavaş gerçekleşmesine neden oluyor” açıklamasında bulundu.

Mehmet Şimşek'ten tek haneli enflasyon ve kalıcı refah açıklaması - Resim : 2

“VATANDAŞIMIZIN REFAHINI KALICI OLARAK ARTIRACAK”

Haziranda başlayan dezenflasyon sürecinin devam ettiğini kaydeden Şimşek, “Bu dönemi önümüzdeki yılın ikinci yarısında başlayacak ve enflasyonda kalıcı düşüşü sağlayarak tek haneye ulaşacağımız istikrar dönemi takip edecek. Tüm politikalarımızı fiyat istikrarı hedefimiz doğrultusunda eşgüdüm içinde ve kararlılıkla uygulamayı sürdürüyoruz. Enflasyonu düşürmek sadece hayat pahalılığı sorununu çözmeyecek, aynı zamanda vatandaşımızın refahını kalıcı olarak artıracaktır” ifadelerine yer verdi.

TÜİK, sabah saatlerinde yaptığı açıklamasında piyasaların merakla beklediği enflasyon rakamlarını açıkladı. Açıklanan rakamlara göre eylül ayında aylık enflasyon yüzde 2,97 oranında artarken, yıllık enflasyon yüzde 49,38’e geriledi.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER