Mehmet Şimşek vergi yüzsüzlerinin isimlerini açıklayacak

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek 5 milyon TL ve üzeri vergi borcu ve cezası olan mükelleflerin isimlerini açıklayacaklarını duyurdu. Vergi yüzsüzleri için son uyarı yapıldı.

Mehmet Şimşek vergi yüzsüzlerinin isimlerini açıklayacak

Vergi müfettişleri denetimlerini her geçen gün arttırmaya devam ederken Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek vergi yüzsüzlerini açıklayacaklarını duyurdu. Bakan Şimşek yapmış olduğu açıklamasında 5 milyon lira ve üzerinde vergi borcu ve cezası bulunan mükelleflerin isimlerini kamuoyuna duyuracaklarını ilan etti.

VERGİ YÜZSÜZLERİ LİSTESİ KAMUOYUNA AÇIKLANACAK!

Hükümet olarak bu doğrultuda çeşitli düzenlemeler yaptıklarını dile getiren Şimşek, "Vergide adaleti güçlendirmek için adımlar atmayı sürdürüyoruz. Vadesi geçtiği halde ödenmemiş vergi ve ceza borçları olan mükelleflerin listelerinin açıklanması yönünde talimat verdik.

Her bir vergi dairesine 5 milyon lira ve üzerinde vergi borcu ve cezası bulunan mükelleflerin isimlerini kamuoyu ile paylaşacağız." ifadelerini kullandı. Şimşek, bu kapsamda, 15-31 Ekim 2024 tarihleri arasında Türkiye genelinde tüm vergi dairelerinde, 1-15 Kasım 2024 tarihleri arasında ise Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesinde mükellef bilgilerini içeren listelerin yayımlanacağını açıkladı.

Devlete vergi borcu olan kişiler için 2 ayrı liste yayımlanacak. Deprem bölgesinde yer alan vergi mükellefleri kapsam dışında kalacak. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek vergi yüzsüzü olarak isimlendirilen bu listede olmak istemeyen kişiler için son 1 aylık süre uyarısında bulundu.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER