Mehmet Şimşek tek enflasyonun ne zaman görüleceğini söyledi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ABD’de katıldığı Brookings Enstitüsü’nde önemli açıklamalarda bulundu. Ülkemizin ekonomik verilerini anlatan Bakan Şimşek, tek enflasyona ne zaman düşüleceğini de söyledi.

Mehmet Şimşek tek enflasyonun ne zaman görüleceğini söyledi

Bakan Şimşek ABD’de Brookings Enstitüsü’nde düzenlenen etkinliğe katıldı. Türkiye’nin ekonomik görünümü hakkında konuşurken tek enflasyon hakkında da açıklamalarda bulundu. Mehmet Şimşek, açıklamasında ülkemizde tek enflasyonun 2026’nın sonunda görülebileceğini öngördüklerini ifade etti.

“DEVREYE GİRMEYE BAŞLADI”

Enflasyonun düşüş kaydedeceğini vurgulayan Bakan Şimşek, para politikasının etkisinin devreye girmeye başladığını ifade etti. Firmaların fiyatlama davranışının iyileşmeye başladığını söyleyen Hazine ve Maliye Bakanı, “Para politikasının gecikmeli etkisi devreye girmeye başladı. Negatif mali itki ve daha destekleyici gelirler politikası dezenflasyon sürecini hızlandıracak. Firmaların fiyatlama davranışı iyileşmeye başladı" açıklamasını yaptı.

Türkiye’nin güçlü büyümesine devam edebilmesi için fiyat istikrarına ihtiyacı olduğunu söyleyen Bakan Şimşek, büyüme ve enflasyon arasında bir çelişki olmadığının da altını çizdi.

HER YIL 1 MİLYONDAN FAZLA KALİFİYE İŞ GÜCÜ

Türkiye’nin sadece büyük bir ekonomi olmadığını aynı zamanda da hızlı büyüdüğünü ifade eden Bakan Şimşek, ülkenin güçlü ve nitelikli bir iş gücü piyasasına hakim olduğunu da vurguladı. Şimşek, bu noktada her yıl 1 milyondan fazla kalifiye iş gücünün üniversite ve meslek okullarından mezun verildiğinin de altını çizdi.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER