Mehmet Şimşek kredi kartlarından alınacak 750 TL’nin nerede kullanılacağını açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, körfez turu dönüşünde önemli açıklamalarda bulundu. Son günlerde tartışma konusu haline gelen kredi kartlarından alınacak 750 TL’lik pay konusuna da değinen Şimşek, alınan bu miktarın kullanılacağı yeri de açıkladı.

Mehmet Şimşek kredi kartlarından alınacak 750 TL’nin nerede kullanılacağını açıkladı

Bakan Şimşek, kredi kartlarından alınacak ve Savunma Sanayii Fonu’na aktarılacak olan miktara ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Şimşek, alınacak payın Savunma Sanayii Fonu2na gideceğini ve çelik kubbenin inşa edileceğini ifade etti.

“TARTIŞMALARA SAYGILIYIZ”

Bakanlığın 100 bin TL ve üzerinde limiti olan kredi kartlarından yıllık 750 TL tutarının alınacağını duyurmasından sonra konu sosyal medyada gündem olmuş, vatandaşların tepkisini çekmişti. Bakan Şimşek, bu noktada tartışmalara saygılı olduklarını ifade ederek, parti grubunun bazı konuları yeniden değerlendirebileceğini söyledi.

Paketin bir kuruşunun bile bütçeye girmeyeceğini ifade eden Bakan Şimşek şunları söyledi:

“Alınacak pay Savunma Sanayii Fonu'na gidecek. Çelik kubbe inşaa edilecek. Bunlar kaynak gerektiren pahalı sistemler. Tartışmalara saygılıyız. Parti grubumuz bazı konuları tekrar değerlendirebilir. Paketin bir kuruşu bile bütçeye girmeyecek"

KİRA ARTIŞLARI NORMALLEŞECEK

Kira artışlarına da değinen Bakan Şimşek, bir yıl sonra kira artışlarının normalleşmiş olacağını ifade ederek, “Yenilenen sözleşmeler baz alınıyor. Sözleşmeler kurallara aykırı şekilde baz alan sözleşmeler var. Kira artışlarının enflasyona etkisi bir yıl sonra normalleşmiş olacak. Bunlar bir yıl sonra denklemden çıkacak. Konut arzını artırıyoruz. Deprem bölgesinde 200 bin konut teslim edilmiş olacak. 320 binin üzerinde ihalesi yapılmış konut var. O bölgelerde hiç mi etkisi olmayacak? Konut arzını artırmaya devam edeceğiz” açıklamasını yaptı.

Açıklamasının devamında da EYT için de önemli ifadeler kullanan Bakan Şimşek, seçim öncesinde EYT’nin gündem maddesi olduğunu belirtti. Milli gelire etkisinin yüzde 2 olduğunu söyleyen Hazine Bakanı bu miktarın çıkarılmasıyla bütçe açığının kalmadığını da sözlerine ekledi.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER