Mehmet Şimşek KOBİ’lere ve ihracatçılara 2,3 milyar dolar kaynak sağladıklarını açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yaptığı açıklamasında KOBİ’lere bu yıl içerisinde yurt dışından 2,3 milyar dolar kayna sağlandığını açıkladı. Küçük ve orta ölçekli işletmelerin her zaman yanında olduklarını belirten Bakan Şimşek, uygun koşullu kredilerin temini için çalışmalarına da değindi.

Mehmet Şimşek KOBİ’lere ve ihracatçılara 2,3 milyar dolar kaynak sağladıklarını açıkladı

Bakan Şimşek, Eximbank ve kalkınma bankalarının aracılığı ile bu yıl içerisinde KOBİ’lere ve ihracatçılara 2,3 milyar dolar kaynak sağladıklarını söyledi. Dezenflasyon sürecinden olumsuz etkilenen bazı sektörlerin rekabet gücünü artırabilmek için çalışma yaptıklarını ifade eden Hazine Bakanı detayları aktardı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Bakan Şimşek, bu kaynakların deprem bölgesi için de kullanılacağının altını çizdi.

“ÇALIŞMALARI SÜRDÜRECEĞİZ”

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Eximbank ve kalkınma bankaları aracılığıyla KOBİ'lere ve ihracatçılara yönlendirilmek üzere bu yıl yaklaşık 2,3 milyar dolar kaynak sağladıklarını belirterek, "Bu çerçevede, dezenflasyon sürecinde KOBİ'lerin finansmana erişimini kolaylaştıracak çalışmaları sürdüreceğiz. Dezenflasyon sürecinden etkilenen bazı sektörlerin rekabet gücünü artıracak tedbirlere yönelik de çalışma yapıyoruz." dedi.

Bakan Şimşek, reel sektörü, öncelikle KOBİ'ler ve ihracatçılar olmak üzere desteklemeye devam ettiklerini söyledi.

“UYGUN KOŞULLU KREDİLER SAĞLIYORUZ”

Gerek Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası yaşanan sıkıntıları bertaraf etmek gerekse deprem bölgesi dışındaki işletmelere destek vermek için çalışmalarının devam ettiğini vurgulayan Şimşek, "Bu çerçevede, uluslararası kuruluşlarla yakın işbirliği içinde işletmelerimize uzun vadeli, uygun koşullu krediler sağlıyoruz. Bu krediler, işletmelerimizin yatırım projelerinin gerçekleşmesine olanak sağlarken yeşil dönüşüm kapsamında sürdürülebilirliği önceleyen projelerin hızlanmasına da destek veriyor." diye konuştu.

Bakan Şimşek, yaptığı açıklamasının devamında özel sektörün bu kaynakları kullandığını ve kullandırmaya da devam edeceklerini belirtti. Dezenflasyon sürecinden olumsuz olarak etkilenen KOBİ’lerin finansmanlara daha kolay ulaşım sağlayabilmeleri için çalışacaklarını ifade eden Mehmet Şimşek, uzun vadeli uygun koşullu krediler için de çalışmaların devam edeceğinin altını çizdi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER