Mehmet Şimşek: "Kimse vergi vermek istemiyor"

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, son dönemlerde gündem olan vergi konusuna değindi. Hiç kimsenin vergi ödemek istemediğini ifade eden Şimşek, kayıt dışılığı önleme konusunda samimi olduklarını ifade etti.

Mehmet Şimşek: "Kimse vergi vermek istemiyor"

Bakan Şimşek, kayıt dışılık ile mücadele etme konusunda AK Parti milletvekillerinin sorularına yanıt verdi. Bakan Şimşek, kayıt dışılığın giderilmesi için tek yolun çapraz vergi denetimi olduğunun altını çizdi.

"HİÇ VERGİNİN GELMEDİĞİ YER FIRINCILAR"

Kimsenin vergi ödemek istemediğini ifade eden Bakan Şimşek, konuya ilişkin şunları söyledi:

"Kimse vergi vermek istemiyor. Biz kayıt dışılığı önlemek konusunda samimiysek, ispat yükümlülüğünü devletten alıp vatandaşa, mükellefe yüklememiz gerekiyor. Avrupa'da hangi giderler vergiden düşürülüyorsa biz bunu yapmaya razıyız. Ama bu şartla. Mesele bir kültür ve zihniyet meselesi. En düşük KDV ekmekte. Siz hiç fırıncının size fiş verdiğini gördünüz mü? Yüzde 1'e tenezzül ediliyor. En çok vergi kaçağının olduğu, hiç verginin gelmediği yerler fırıncılar. Günün başında da ortasında da sonunda fiş kesmiyorlar. Sabahtan akşama kadar ekmek satıyorlar ama vergisini vermiyorlar”

BAKAN ŞİMŞEK'TEN ÇAPRAZ DENETİM VURGUSU

Bakan Şimşek, açıklamasının devamında 32 daire alanın vergi vermediğini, 65 milyon TL’ye araç alanın vergi kaydının olmadığını ifade ederek, bu kişileri çağırdıklarını söyledi.

Çapraz denetim yapılmadığı sürece istenilen modelin uygulanamayacağını ifade eden Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kredi kartı, vergide indirim gibi çeşitli konularda üzerlerine ne düşerlerse yapmaya hazır olduklarını belirtti.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER