Mehmet Şimşek kamuda tasarrufu artıracaklarını açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamuda tasarruf tedbirlerinin artırılacağını açıkladı. Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Şimşek, önümüzdeki dönem içerisinde uygulama kapasitesinin genişletileceğini belirtti.

Mehmet Şimşek kamuda tasarrufu artıracaklarını açıkladı

Konu ile ilgili bakanlığın elde etmiş olduğu bilgiye göre DMO Genel Müdürlüğü toplu alım politikası ile kamuda tasarruf sağlıyor. Hastanelerin tıbbi ilaç malzemesi almasını kolaylaştıran Sağlık Market uygulaması kurulduğu 2018 yılından bu yana daha da genişletildi.

Sağlık Market uygulaması sayesinde tıbbi malzeme olarak 2023 yılının fiyatı referans alındığında bu yılın ocak mayıs döneminde 4 milyar TL civarında bir tasarruf sağlandı.

"90 GÜN OLARAK"

Bakan Şimşek toplu alım sayesinde hem rekabet ortamının saplandığını hem de yerli üretime destek verildiğini söyledi. Konu ile ilgili değerlendirme yapan Mehmet Şimşek şunları söyledi:

“Ayrıca, firmaların kamuya tedarik ettiği ilaç ve tıbbi malzemelerin ödemeleri düzenli hale getirilerek, sağlık alanındaki alımlarda ödeme disiplini sağlandı. Bu sayede ödeme vadeleri 90 gün olarak standart hale getirildi ve sektörde yer alan firmalar, mali riskleri minimize edilerek tedarik hizmetlerini artırmaları için gerekli yatırımları yapabilmeleri yönünde cesaretlendirildi”

KAMUDA TASARRUF ARTACAK

Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapan Bakan Şimşek kamuda tasarrufun artacağını ifade ederek, toplu alım politikası ile yılın 5 ayında tıbbi cihaz ve ilaç alımındaki referans fiyatlarla yüzde 33 milyar TL tutarında tasarruf sağlandığını söyledi. Tasarruf kapsamının daha da artması bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER