Mehmet Şimşek: “İşsizlik oranı ağustosta aylık 0,3 puan düştü”

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımında işsizlik oranlarının ağustos ayında düştüğünü ifade etti. İstihdam artışının ise 2005 yılından bu yana 13,5 milyona ulaştığını söyledi.

Mehmet Şimşek: “İşsizlik oranı ağustosta aylık 0,3 puan düştü”

Konu ile ilgili açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yaptığı açıklamasında işsizlik oranının ağustos ayı içerisinde aylık 0,3 puan düşerek yüzde 8,5 puana gerilediğini ifade etti.

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamaya yapan Şimşek, istihdam artışının da 13,5 milyona ulaştığını belirterek sanayi üretiminin ağustos ayında yüzde 1,6 oranında daraldığını söyledi.

İŞSİZLİK AYLIK 0,3 PUAN DÜŞTÜ

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “İşsizlik oranı ağustosta aylık 0,3 puan düşüşle yüzde 8,5 oldu. 2005 yılından bu yana sağladığımız istihdam artışı 13,5 milyona ulaştı” dedi.

SOSYAL MEDYADA AÇIKLADI

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, işgücü piyasaları ve istihdama yönelik sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Bakan Şimşek, şu ifadelere yer verdi:

“İşgücü piyasasında olumlu görünüm sürüyor. İşsizlik oranı ağustosta aylık 0,3 puan düşüşle yüzde 8,5 oldu. İlk sekiz ayda 650 binin üzerinde istihdam artışı gerçekleşti. 2005 yılından bu yana sağladığımız istihdam artışı 13,5 milyona ulaştı. Dezenflasyon sürecinin ekonomik aktivite üzerindeki kısa vadeli etkileri devam ediyor. Sanayi üretimi ağustosta aylık yüzde 1,6 daraldı. Nihai hedefi kalıcı refah artışı olan programımızın geçici etkilerinin asgari düzeyde kalması için tüm politikalarımızı eşgüdüm içinde uyguluyoruz”

Mehmet Şimşek: “İşsizlik oranı ağustosta aylık 0,3 puan düştü”

Bakan Şimşek, yaptığı açıklamasında nihai hedefin kalıcı refah artışı olduğunun bir kere daha altını çizdi. Hedefe ulaşmak ve programın geçici etkilerinin en az seviyede hissedilebilmesi için politikaların uygulandığı vurgulandı.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER