Mehmet Şimşek: Biz bu ekonomik programı başaracağız

Yüzde 70'lerin üstüne çıkan enflasyon oranı halkın büyük bir zorluk yaşamasına neden olmuştu. Alım gücü giderek düşen vatandaşlar geçim sıkıntısı çekmeye başlamıştı. Son aylarda giderek artan enflasyon oranı ile ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yeni bir açıklamada bulundu.

Mehmet Şimşek: Biz bu ekonomik programı başaracağız

Son olarak Ağustos ayında açıklanan enflasyon rakamında güncel seviyenin yüzde 51,97 olduğu ifade edilmişti. Yıl sonuna kadar azalma eğilimi devam ederken ilerleyen dönemde oluşması beklenen tabloya dair Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bir kez daha umutlu konuştu.

BAKAN ŞİMŞEK: "2 YILLIK SÜREÇ VAR"

Bakan Şimşek her seferinde vurguladıkları ekonomiyi düzeltme programına bağlı kalacaklarını bir kez daha vurguladı. İstanbul Global Liderler Zirvesinde konuşan Bakan Mehmet Şimşek "Bu ay enflasyon 40'lı rakamlara inecek. Biz bu ekonomik programı başaracağız, önümüzde 2 yıllık süreç var." ifadelerini kullandı.

Seneyi yüzde 41.5 ile tamamlayacaklarını öngören Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek "Bu sene bütçe açığı geçen seneye göre daha düşük olacak. Önümüzdeki günlerde Yüce Meclisimizin desteği ile reformları hızlandıracağız" dedi.

DÜŞÜŞ EĞİLİMİNİN DEVAM ETMESİ ÖN GÖRÜLÜYOR

Yapılan açıklamanın ardından gözler yılın kalan döneminde nasıl bir sonuç yaşanacağına çevrildi. Halk tarafındaki beklenti ise alım gücünün yükselmesi ve zamlardan dolayı yaşanana yoğun geçim sıkıntısının üzerlerinden kalkması şeklinde oldu.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER