Mehmet Şimşek asgari ücrete nasıl zam yapılacağını açıkladı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek asgari ücret ile alakalı olarak yeni bir açıklama yaparak bu ücrete uygulanacak zammın nasıl belirleneceğini söyledi.

Mehmet Şimşek asgari ücrete nasıl zam yapılacağını açıkladı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten asgari ücret için yeni bir açıklama geldi. Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen toplantıya katılan Bakan Mehmet Şimşek burada Türkiye ekonomisine dair değerlendirmeler yaparken asgari ücret zammına da değindi. Asgari ücret zammı için yönetimi açıklayan Bakan Mehmet Şimşek bu konuda yapılacak uygulamayı genel çerçevesi ile anlattı.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI İÇİN AÇIKLAMA

Asgari ücrete yapılacak zam hakkında kendisinin yorum yapmasının uygun olmayacağını belirten Bakan Mehmet Şimşek, “Asgari ücret sendikaların, işverenlerin ve hükümetin yaptıkları müzakereler sonucunda belirleniyor. Dolayısıyla benim bu konuda bir yorum yapmam doğru olmayacaktır. Sendikalar, işverenler ve hükümet rekabet gücünü belirli bir düzeyde koruma konusunda duyarlı olacaklardır. Bu nedenle şu anda herhangi bir zam rakamı vermek ve süreci önceden değerlendirmek doğru bir tutum olmaz.” dedi.

Türkiye ekonomisinin gelişmeler kaydettiğini belirten Hazine ve Maliye Balanı Mehmet Şimşek, “Son 12 ayda bazı alanlarda büyük ilerlemeler kaydettik. Bu alanlarda hedeflerin bile çok ilerisine geçtik. Bir numaralı önceliğimiz fiyat istikrarıdır. Bunu gerçekleştirmek de zaman alıyor. İkinci önceliğimiz ise mali disiplindir. Ardından ise cari açığı daraltmak geliyor. En önemli amacımız ise yapısal reformları hayata geçirmektir.” ifadelerini kullandı.

ENFLASYONU DÜŞÜRMEK İÇİN MALİYE POLİTİKASI DAHA GÜÇLÜ DEVREYE GİRECEK

Enflasyon konusunda da bilgi veren Bakan Mehmet Şimşek, “Vergi tabanını genişlettik ve deprem dışı harcamalarda güçlü bir kontrol sağladık. Gelecek yıl cari açığın GSYH’ye oranını yüzde 3’e düşürmek istiyoruz. Merkez Bankası’nın enflasyonu tek haneli rakamlara düşürmesine yardımcı olmak istiyoruz. Yapılacak olan reformlar için mali alan yaratmaya çalışıyoruz. Gelecek yıl dönüm noktası olacak. Enflasyonu düşürmek konusunda maliye politikası daha güçlü bir şekilde devreye girecek.” şeklinde konuştu.

SONRAKİ HABER