MEB'in bu yıl engellilere verilen aylık destek miktarı resmen duyuruldu!

Milli Eğitim Bakanlığı merakla beklenen açıklamayı sonunda yaptı. Bakanlık tarafından bu yıl özel eğitim okulları ile rehabilitasyon merkezlerindeki engelli vatandaşlara verilecek aylık destek miktarı açıklandı.

MEB'in bu yıl engellilere verilen aylık destek miktarı resmen duyuruldu!

Ülkemizde sayıları azımsanmayacak kadar çok olan engelli vatandaşlara yönelik devlet makamları tarafından belirtilen sınırlar çerçevesinde destek ödemeleri yapılmaya devam ediliyor. Son olarak Milli Eğitim Bakanlığı engelli vatandaşlara yönelik yapılan aylık ödemenin bu yıl kaç TL olacağını açıkladı.

Yapılan açıklamaya göre özel eğitim okulları ile rehabilitasyon merkezlerinde bulunan engelli vatandaşlara verilen destek eğitiminin bütçeden karşılanacak kısmı bireysel eğitimde 4 bin 692, grup eğitiminde aylık 1314 lira olacak duyuruldu. Bakanlığa bağlı olarak çalışmalarına devam eden 3 bin 277 özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi olduğu ifade edilirken yaklaşık 505 bine yakın bireyin bu yerlerde eğitim gördüğü ifade edildi.

MEB'in bu yıl engellilere verilen aylık destek miktarı resmen duyuruldu!

KARAR RESMİ GAZETEDE YAYINLANDI

Milli Eğitim Bakanlığının yapacağı bu destek ödemesi ile ilgili ifadeler Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi. Resmi Gazetede yayınlanan kararda ise “5580 sayılı Kanun kapsamında açılan özel eğitim okulları ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde engelli bireylere verilen destek eğitiminin bütçeden karşılanacak kısmı; katma değer vergisi hariç olmak üzere bireysel eğitim için aylık 4.692 TL, grup eğitimi için aylık 1.314 TL olarak belirlenmiştir” denildi.

GERİ KALANI VATANDAŞ ÖDÜYOR

Devlet tarafından yapılan bu ödemenin bir destek ödemesi olduğu ve bu miktarın üstünde bir ücret talep edilmesi durumunda bunu ilgili kişilerin cebinden ödemesi gerektiği bilinmesi gereken bir husus olarak göze çarpıyor. Önümüzdeki dönemlerde bu ücret ile ilgili bir güncelleme yapılması durumunda kararın yine aynı ilgili makamlar tarafından duyurulması ve Resmi Gazetede yayınlanması bekleniyor.

SONRAKİ HABER