MB faiz kararı sonrasında dolar, borsa ve altında kritik seviyeler!

Merkez Bankası piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı. Açıklanan karar sonrasında faizler piyasaların beklentisi yönünde sabit kaldı. Peki, bu durum altın, dolar ve borsaya nasıl etki etti?

MB faiz kararı sonrasında dolar, borsa ve altında kritik seviyeler!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, beklenen faiz kararını bugün saat 14.00’te duyurdu. Karar beklentiler dahilinde sabit olarak açıklandı. Bu durum Bitcoin fiyatlarını artırırken, doları düşürdü. Peki, piyasalardaki son rakamlar ne durumda?

DOLAR FİYATLARI GERİLEME GÖSTERDİ

TCMB faiz kararını yüzde 50 oranında sabit bırakıldığı şeklinde açıklandı. Karardan sonra dolar düşüş eğiliminde hareket gösterdi. Piyasalardan aktarılan son rakamlara göre faiz kararı öncesinde 34,11 TL civarında olan dolar, faiz kararı sonrasında 34,01 TL seviyesinde işlem görüyor.

Öte yandan MB, yıl sonu dolar beklentisini 37,16 olarak güncelledi.

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM

Yatırımcıların güvenli liman olarak tanımladıkları altında da fiyatlar dalgalı bir seyir izlemeye devam ediyor. Özellikle dün akşam saat 21.00’de açıklanan FED faiz kararı sonrasında altın fiyatları rekor kırmıştı. FED faiz kararı için 4,5 yıl sonra ilk defa indirim kararı duyuruldu. Bu durum brent petrol fiyatlarını yükseltirken altın fiyatlarının da desteklenmesine neden oldu.

Akşam saatlerinde doğru aktarılan son habere göre gram altın 2.84 TL’den işlem görürken, çeyrek altının alış fiyatı 4.678 TL, satış fiyatı da 4.717 TL olarak güncellendi.

BORSA COŞTU

Borsacılar da faiz kararının borsaya olan etkisini merak ediyor. Son aylarda peş peşe gelen halka arzların azalması sonrasında borsacılar yatırım olarak konutlara yönelmeye başlamıştı. Bugün açıklanan faiz kararı sonrasında BIST 100 endeksi yüzde 1,83 oranında artış gösterirken 9.953 puana çıktığı görüldü.

NOT: Haberimiz yatırım tavsiyesi içermemektedir. Piyasadaki rakamlar baz alınarak hazırlanmıştır.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER