Mayıs ayında gıda ürünlerine uygulanacak zam oranı Nisan 2024 enflasyon rakamlarıyla belli oldu!

Nisan ayına ait enflasyon rakamları son dakika açıklandı. TÜİK tarafından 3 Mayıs Cuma 2024 tarihinde açıklanan enflasyon rakamlarının belli olmasının ardından gıda ürünlerine uygulanacak olan zam miktarı merak edildi. Gıda ürünlerine gelecek zam merak edilirken hesaplamalar da yapıldı.

Mayıs ayında gıda ürünlerine uygulanacak zam oranı Nisan 2024 enflasyon rakamlarıyla belli oldu!

Para piyasalarının gündeminde yer alan enflasyon verileri Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından ilan edildi. Nisan ayı verileri 3 Mayıs Cuma günü saat 10.00'da kamuoyunun bilgisine sunuldu. Türkiye İstatistik Kurumu'nun kasım ayı enflasyon oranlarını açıkladığı verilere göre;

Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık %69,80, aylık %3,18 arttı. Verilerin açıklanmasının ardından gözler gıda fiyatlarında yüzde kaç oranında artış yaşanacağına çevrildi.

NİSAN AYINDA GIDA FİYATLARI NE KADAR ARTTI?

3 Mayıs Cuma günü açıklanan enflasyon rakamlarını gıda fiyatlarına nasıl yansıyacağını merak konusu olmaya devam ediyor. Nisan ayı enflasyon oranının açıklanmasının ardından gıda fiyatlarına yapılacak olan zam tutarı da belli oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından şubat ayı enflasyon rakamları belli oldu. Bir önceki yılın aynı ayına göre en az artış gösteren ana grup %51,20 ile giyim ve ayakkabı oldu. Buna karşılık, bir önceki yılın aynı ayına göre artışın en yüksek olduğu ana grup ise %103,86 ile eğitim oldu.

Ana harcama grupları itibarıyla 2024 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre en az artış gösteren ana grup %1,03 ile sağlık oldu. Buna karşılık, 2024 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre artışın en yüksek olduğu ana grup ise %9,56 ile alkollü içecekler ve tütün oldu.

Mayıs ayında gıda ürünlerine uygulanacak zam oranı Nisan 2024 enflasyon rakamlarıyla belli oldu!

Endekste kapsanan 143 temel başlıktan (Amaca Göre Bireysel Tüketim Sınıflaması-COICOP 5'li Düzey) 2024 yılı Nisan ayı itibarıyla, 13 temel başlığın endeksinde düşüş gerçekleşirken, 7 temel başlığın endeksinde değişim olmadı. 123 temel başlığın endeksinde ise artış gerçekleşti.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER