Marketlerde fahiş fiyat denetimi! Ticaret Bakanlığı harekete geçti!

Ticaret Bakanlığı ekipleri, fahiş fiyata karşı bugün harekete geçti. Ankara, İstanbul ve Adana'da marketlerde denetim gerçekleştirildi.

Marketlerde fahiş fiyat denetimi! Ticaret Bakanlığı harekete geçti!

Vatandaşlar kimi marketlerde ürünlerin fahiş fiyat etiketinden satışa sunulduğu yönünde şikayette bulundu. Bunun ile birlikte Ticaret Bakanlığı ekipleri, Ankara, İstanbul ve Adana'da belirlenen marketlerde denetim gerçekleştirdi. Bu hususta marketlerde temel gıda ve ihtiyaç ürünlerinin etiketi yetkililer tarafından incelendi.

"Hem tüketici şikayetleri hem de resen denetimler yapıyoruz"

EKİPLER ETİKETLERİ İNCELEDİ

Marketlerde fahiş fiyat artışının önüne geçek için Ticaret Bakanlığı düğmeye bastı. Bunun ile birlikte İstanbul, Ankara ve Adana`daki marketlerde teftiş uygulandı.

Ticaret Bakanlığı tarafından görevlendirilen ekipler, marketlerde, sebze ve meyve, makarna, sıvı yağ, pirinç ve temizlik malzemesi gibi temel gıda ve ihtiyaç maddelerinin etiketini inceledi. Ürünlerin fahiş fiyat olup olmadığı yönünde incelemeler yapıldı.

ETİKET FİYATI VE KASA FİYATI KONTROL EDİLDİ

Ekipler sadece fahiş fiyat artışının olup olmadığını incelemedi. Bunun ile birlikte etiket fiyatı ve kasa fiyatının aynı olup olmadığı da Ticaret Bakanlığı tarafında görevlendirilen ekipler tarafından incelemeye alındı.

Marketlerde fahiş fiyat denetimi! Ticaret Bakanlığı harekete geçti! - Resim : 2​​​​​​​

Alışveriş yapan kimi vatandaşlar bundan dolayı mağdur olduklarını, fiyat dengesinin sağlanamadığını ifade ediyor. Ayrıca etiket ve kasa fiyatlarının farklı olduğuna yönelik şikayetlerde geliyor.

Ticaret Bakanlığı ekipleri tarafından inceleme çalışmaları da devam ediyor.

SONRAKİ HABER