Maaşlara yeni düzenleme her an gelebilir! Artık 6 ayda bir değil 3 ayda bir zamlanacak

Milyonlarca kamu görevlisinin toplu sözleşme beklentisini ortaya koyan anket Memur-Sen tarafından gerçekleştirildi.

Maaşlara yeni düzenleme her an gelebilir! Artık 6 ayda bir değil 3 ayda bir zamlanacak

Türkiye gündeminde yer alan konulardan birisi de memurlara kira yardımı olurken Memur-Sen tarafından gerçekleştirilen anket sonucu şaşırttı. Anket sonuçları doğrultusunda memurların yüzde 93,7’sinin kira yardımı istediği netleşirken çıkan bir diğer sonuca göre memurlar maaşlarının 6 ayda bir değil 3 ayda bir zamlanmasını talep ediyor.

Milyonlarca kamu görevlisinin toplu sözleşme beklentisini ortaya koyan anket Memur-Sen tarafından gerçekleştirildi. Memur-Sen tarafından gerçekleştirilen anket sonucuna göre memurların büyük çoğunluğu kira yardımı, 3 aylık zamlar ve bayram ikramiyesi talebinde bulundu.

63eb69574e3fe118b48aaf4c.webp

KİRA YARDIMI, 3 AYLIK ZAM VE BAYRAM İKRAMİYESİ!

2-9 Ağustos tarihleri arasında kamu çalışanlarına özel anket gerçekleştiren Memur-Sen'in gerçekleştirdiği ankete 50 bini aşkın kamu görevlisi katılım sağladı. 50 binden fazla kamu görevlisinin katılım sağladığı anket sonucuna göre yüzde 93,7’sinin işverenden kira yardımı talep ettiği sonucuna ulaşıldı.

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Günay Kaya gündeme ilişkin açıklamalarda bulunurken “Kamu görevlilerinin en önemli gider kalemlerinden birisi olan konut giderlerinin karşılanması için kira yardımının toplu sözleşmede yer alması gerekiyor” dedi.

para-sayma-yontemleri-ofix-blog.jpg

MEMURLARIN TALEPLERİ YERİNE GETİRİLECEK Mİ?

Ankete katılım sağlayan kamu çalışanlarının yüzde 90’ı enflasyon karşısında alım gücünün korunması amacıyla zamların her 3 ayda bir yapılması gerektiğini savunurken Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen“Maaş zamları her 6 ayda bir değil, her 3 ayda bir güncellenmeli. Böylece enflasyon karşısında alım gücümüz korunmalı” ifadelerini kullandı.

Bunun yanı sıra yine ankete katılan yüzde 96,8'lik kişi bayram ikramiyesi teklifini olumlu şekilde karşılarken Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul “Bayram ikramiyesi, kamu görevlilerinin bayramlarda aileleriyle birlikte daha rahat ve huzurlu bir şekilde geçirmelerine katkı sağlayacak bir uygulama olacaktır. Bu uygulama, emekliler için olduğu gibi çalışanlar için de hayata geçirilmelidir” dedi.

SONRAKİ HABER