Maaş zammı uyarısı! Yeni hesaplama yapıldı, Temmuz oranlarını açıkladı!

Memurların ve emeklilerin maaşlarına yapılacak olan Temmuz zammı ile ilgili olarak SGK Başuzmanı İsa Karakaş dikkat çeken açıklamalar yaptı. Maaş zamları hakkında oran veren İsa Karakaş enflasyonun altında maaş zammı uyarısı yaptı.

Maaş zammı uyarısı! Yeni hesaplama yapıldı, Temmuz oranlarını açıkladı!

Milyonlarca memur ve emekli Temmuz ayında maaşlarına yapılacak olan zammı heyecanla bekliyorlar. Bazı öncü veriler ile beraber bu maaşlara yapılacak olan zammın oranında dair tahmini hesaplamalar yapılıyor. Bu hesaplamalarda ise memur ve memur emeklileri için iç açıcı bir sonuç çıkmıyor.

MAAŞ ZAMLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Memurlar ile memur emeklilerin maaş zamlarının hesaplanması toplu sözleşmede anlaşılan zam oranının üzerine enflasyon farkının eklenmesi ile yapılıyor. Bu durumda da ortaya çıkan rakam enflasyonun bir mikt6ar altında kalıyor. SSK ve Bağkur emeklilerinin maaş zamlarına ise direkt olarak 6 aylık enflasyon farkı veriliyor. Bu maaşların ise enflasyonun altında kalmasına teknik olarak imkan kalmıyor.

ENFLASYONUN ALTINDA KALACAK

Maaş zamları hakkında değerlendirmeler yapan SGK Başuzmanı İsa Karakaş, “Milyonlarca memur ve memur emeklilerinin gözü Temmuz ayında yapılacak olan maaş zamlarında. Temmuz ayında memurların ve memur emeklilerinin durumu yavaş yavaş belli oluyor. Enflasyonda 3 aylık rakamlar açıklandı. Açıklanan enflasyonda sadece gıdadaki artış yüzde 4,94 oldu. Ancak TÜİK’in Mart ayında açıkladığı enflasyon belli. Buradan hareketle yüzde 9,02 oranında zam ortaya çıktı. Mart ayı itibariyle enflasyonun altında bir artış söz konusu. Bugün itibariyle ortaya çıkan rakamlarla Temmuz ayında memur ve memur emeklilerinin zamları enflasyonun altında kalacak diyebiliriz.” dedi.

Maaş zammı uyarısı! Yeni hesaplama yapıldı, Temmuz oranlarını açıkladı!

MAAŞ ZAMLAARINA DAİR BEKLENTİ

Tüm maaşlar için Temmuz ayında yapılacak olan zamlara dair oran veren İsa Karakaş, “Nisan, Mayıs ve Haziran ayının enflasyonlarına dair yaptığımız tahminlere göre SSK ve Bağkur emeklilerinin maaşlarına yüzde 15 ile yüzde 16 arasında maaş zammı yapılabilir. Memur ve memur emeklilerinin maaşlarına ise en fazla yüzde 13 ile yüzde 14 arasında zam gelebilir. Bu anlamda Temmuz ayında geçen yıl olduğu gibi tüm memurların ve memur emeklilerinin enflasyonun altında zam almaları gündeme gelebilir.” ifadelerini kullandı.

MEMUR SENDİKALARI HAREKETE GEÇMELİ

Memur ve memur emeklileri için bir tavsiyede bulunan İsa Karakaş, “Memur ve memur emeklileri için seyyanen zamdan önce bu zamların eşitlenmesi konusunda çaba gösterilmesi gerekiyor. Memur sendikalarının şu anda bir araya gelerek bu konuda haklarını aramaları ve taleplerini hükümete iletmeleri gerekiyor. Temmuz ayında enflasyon rakamları açıklanıp zamlar belli olduğunda ne yaparsanız yapın onu değiştiremezsiniz. Buna dair görüşmeler şimdiden yapılmalıdır. Memurların seyyanen zam taleplerine saygı duyuyorum. Haklarıdır ve buna itiraz etmiyorum. Ancak siz daha enflasyonun altında kalmadan maaş zammı alamıyorsunuz. Önce bunu çözmeniz gerekiyor. Son 2 zam döneminde de memur ve memur emeklilerine enflasyon altında zam yapıldı. Bunun ortadan kalkması için memur sendikalarının hükümet ile görüşüp çözüm araması gerekir.” şeklinde konuştu.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER