KYK burs ve kredi ödemelerine zam gelecek mi, KYK bursu ne kadar?

Üniversite eğitimi alan gençlere KYK bursu veriliyor. Burs alamayan öğrencilere de kredi imkanı sağlanırken bu sene burs ve kredi ödemelerine zam gelip gelmeyeceği sorgulanmaya başladı.

KYK burs ve kredi ödemelerine zam gelecek mi, KYK bursu ne kadar?

Yükseköğrenim gören gençlere karşılıksız burs ve geri ödemeli kredi imkanı tanınıyor. Gençlere tanınan imkanlar dahilinde okurken ekonomik sıkıntı çekmemeleri amaçlanıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) tarafından yapılan duyurunun ardından Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) burs ve kredi başvuruları 12 Ekim Perşembe günü başladı.

Milyonlarca üniversite öğrencisinin beklediği KYK burs başvuruların başlamasının ardından gözler KYK burs ücretlerine çevrildi. Her yıl yeniden belirlenen KYK burs ücretlerine ilişkin öğrenciler ''2023 - 2024 GSB KYK burs ve kredi ücretleri artacak mı, burslara zam gelecek mi?'' sorusuna yanıt aranmaya başladı.

KYK BURS BAŞVURULARI 19 EKİM'DE SONA ERECEK

KYK burs başvuruları 12 Ekim ile 19 Ekim tarihleri arasında e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştiriliyor. Başvuru işlemleri başlarken KYK burs ve kredi ücretleri de araştırılmaya başlandı. Üniversitelerin ön lisans ve lisans bölümlerinde eğitim alan öğrenciler, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine ödenen KYK burs ücretleri ile ilgili merak edilenler artarken detayları derledik.

kyk-burs-ve-kredi-odemelerine-zam-gelecek-mi-kyk-bursu-ne-kadar.jpg

2023 KYK BURS ÖDEMELERİNE ZAM GELECEK Mİ?

2023 yılı ocak ayında yapılan zammın ardından lisans öğrencilerine ödenen burs ücreti bin 250 TL'ye yükseldi. 2024 KYK burs ödemelerine ocak ayında zam gelmesi bekleniyor. Ancak konuya ilişkin resmi bir açıklama henüz bulunmuyor. Güncel burs ücretleri;

  • KYK Lisans Kredisi/Bursu: 1250 TL
  • KYK Yüksek Lisans Kredisi/Bursu: 2500 TL
  • KYK Doktora Kredisi/Bursu: 3750 TL

Haberankara.com

SONRAKİ HABER