Kuyumcular havada kapıyor! Altın fiyatları rekor kırdı 1 tanesi 51 bin TL oldu

Altın fiyatları rekor üzerine rekor kırarken yaşanan yükseliş elinde altını olanları sevindirdi. Altına yatırım yapmak isteyenler kadar altın bozdurmak isteyenlerde yön arayışına devam ederken 24 ayar gram altının yanı sıra, çeyrek, yarım ve gremse altın fiyatları da yükseldi.

Kuyumcular havada kapıyor! Altın fiyatları rekor kırdı 1 tanesi 51 bin TL oldu

Altın fiyatlarında yaşanan yükseliş rekor serisine bağlanırken uluslararası piyasada ons altının rekor seviyeye ulaşmasıyla iç piyasada gram altının fiyatı da tüm zamanların en yüksek seviyesini görerek rekor kırmıştı. Dolar kuru ve altın fiyatları yön ararken 24 ayar gram altının fiyatının yanı sıra çeyrek, yarım, Cumhuriyet ve gremse altının fiyatı da rekor kırdı.

İSLAM MEMİŞ SON ALTIN YORUMU, ALTINDA YÖN NEREYE, YÜKSELİŞ DEVAM EDER Mİ?

"Ortadoğu'daki haber akışları manipülasyon fiyatlaması için kullanılabilir. Benim için her ne kadar 2 bin 780 dolar seviyesi hedef konumunda olsa da, ben kenardan izlemeyi tercih ediyorum" dedi.

Altın yerine Euro'yu tercih ettiğini ifade eden Memiş, "Kar satışları gelmeden yükselişleri sağlıklı göremem. Bu hafta için 2 bin 717-2 bin 768 dolar aralığını takip edeceğim. Gram altın yatırımcısı yine ons altını takip etmeli. Ons nereye, gram oraya" şeklinde konuştu.

Kuyumcular havada kapıyor! Altın fiyatları rekor kırdı 1 tanesi 51 bin TL oldu

GREMSE ALTININ FİYATI NE KADAR, KAÇ TL OLDU?

Yaşanan yükseliş nedeniyle vatandaşlar altına yönelirken kuyumcularda yaşanan uzun kuyruklar dikkat çekmişti. Kuyumcular bazı altın türlerinde fiziki altının bulunmasında sıkıntı yaşanırken bunlardan biri de gremse altın oldu.

Gremse altının alış fiyatı 50 bin 225 TL ve satış fiyatı 51 bin 381,90 TL olarak uygulanırken kuyumcular gremse altını adeta havada kapıyor. Bilezik fiyatlarının aşırı derecede yükselmesi nedeniyle vatandaşlar alternatif altın türleri ararken gremse altının yatırım için uygun olması da vatandaşları cezbediyor.

NOT: Burada yer alan bilgiler ismi geçen kişilerin açıklamalarından derlenmiş olup, haberankara.com tarafından yatırım tavsiyesi verilmemiştir.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER