Kredi Kartlarına taksit kalkıyor mu? Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek beklenen açıklamayı yaptı

Türkiye'de son yıllarda ekonomi rakamlarının olumsuz yönde seyretmesi sonrası hükümet kanadından rakamları düzeltmeye yönelik hamleler gelmişti. Önümüzdeki dönemde ise kredi kartlarına taksit yapılmasının kaldırılacağına yönelik çeşitli iddialar ortaya atılmıştı. Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek iddialar ile ilgili açıklama yaptı.

Kredi Kartlarına taksit kalkıyor mu? Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek beklenen açıklamayı yaptı

Türkiye son yıllarda artan enflasyon ile mücadele etmeye çalışıyor. Sürekli artan fiyatlardan alım gücünde azalma yaşayan vatandaşlar ise çareyi kredi kartı ile alışveriş yapmakta bulmuş, ve kredi kartı ile yapılan harcamalarda ciddi oranlarda artışın meydana geldiği bildirilmişti.

Kredi Kartlarına taksit kalkıyor mu? Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek beklenen açıklamayı yaptı

MERKEZ BANKASI BAŞKANI SİNYALİ VERMİŞTİ

Gözle görünür derecede artan kredi kartı harcamalarının ardından bu alanda hükümet kanadından bir düzenleme geleceği ve kredi kartına yapılan taksitlerde bir değişiklik olacağına yönelik iddialar ortaya atılmıştı. Geçtiğimiz günlerde göreve gelmesinin ardından Enflasyon Raporu ile ilgili kameraların karşısına geçen Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'da kredi kartları taksitlendirmesine yönelik bir düzenleme yapılması gerektiğini düşündüklerini ifade etmişti.

Yaşanan sürecin ardından iddiaların çok daha fazlalaşması ve sosyal medyada yer alan kredi kartlarına artık taksit olmayacağı ifadelerinin ardından ilk olarak Dezenformasyonla Mücadele Merkezi söz konusu iddiaları yalanladı. Yapılan paylaşımda “Bazı sosyal medya hesaplarında yer alan “Kredi kartına taksit kaldırıldı.” iddiası doğru değildir. Hazine ve Maliye Bakanlığı veya ilgili kuruluşlar tarafından, kredi kartı kullanımlarında taksit uygulamasının kaldırılmasına ilişkin hayata geçirilmiş herhangi bir düzenleme bulunmamaktadır” sözleri yer aldı.

Kredi Kartlarına taksit kalkıyor mu? Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek beklenen açıklamayı yaptı - Resim : 2

BAKAN MEHMET ŞİMŞEK'TAN VATANDAŞLARA UYARI

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin resmi X hesabından yapılan paylaşımı alıntılayan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek vatandaşlara resmi kaynaktan olmayan açıklamalara itibar etmemeleri konusunda uyarıda bulundu. Bakan Şimşek belirledikleri politikada yollarına devam edeceklerini vurgulayarak “Kurala dayalı ve öngörülebilir politikalarımız seçim sonrası dönemde de aynen devam edecektir. Bu çerçevede vatandaşlarımızdan istirham ediyorum; lütfen bizden duymadığınız hiçbir habere itibar etmeyiniz” dedi.

Bakan Şimşek'in açıklaması kısa sürede ekonomi gündeminde yerini aldı. Önümüzdeki aylarda kredi kartına yapılan taksitler hakkında bir düzenleme olup olmayacağı şu an için belirsizliğini koruyor.

SONRAKİ HABER