Kredi kartı sahipleri dikkat! Geçmişe dönük 5 yıllık ödemeler iade edilecek

Kredi kartı yaşanan ekonomik gelişmelerin ardından daha fazla talep görürken vatandaşlar sadece kredi kartı harcamalarını değil aynı zamanda kredi kartı aidatlarını da ödüyor.

Kredi kartı sahipleri dikkat! Geçmişe dönük 5 yıllık ödemeler iade edilecek

Günümüzde ülkemizde milyonlarca kredi kartı kullanıcısı bulunurken kredi kartı sahiplerini yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Kredi kartı aidatı ödemek tüm kart sahipleri için zorunlu bir durum olurken aidat ödeme noktasında hakkını arayan tüketiciler aracılığı ile kredi kartı aidatı ödemenin zorunlu olmadığı öğrenildi.

Kredi kartı yaşanan ekonomik gelişmelerin ardından daha fazla talep görürken vatandaşlar sadece kredi kartı harcamalarını değil aynı zamanda kredi kartı aidatlarını da ödüyor. Kredi kartı aidatını ödemek istemeyen vatandaşlar ödememe hakkına sahipken aynı zamanda ödenen kredi kartı aidatlarının geri iadesi de alınabiliyor.

KREDİ KARTI AİDATI ÖDEMEK ZORUNDA DEĞİLSİNİZ!

Sizlerde sadece kredi kartı ödemelerinizi yapmak ve aidat ücreti ödememek istiyorsanız o halde tek yapmanız gereken şey birkaç küçük işlem. Kredi kartı aidatı ödemek istemiyorsanız ilk yapmanız gereken şeylerden birisi kart sözleşmenizi iyice okumak olacaktır. Sözleşmenizde aksi bir durum olmadığı müddetçe tüketici hakları sayesinde kredi kartı aidatı ödemesinden kurtulabilirsiniz.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın düzenlediği Finansal Tüketicilerden Alınacak Ücretlere İlişkin Usul ve Esaslar’a ilişkin beyannamede yer alan eklere göre imzalamış olduğunuz sözleşmede senelik kullanım ücreti talep edilebileceği yer almaktadır. Kartınızı kullanırken imzalamış olduğunuz sözleşmede böyle bir ek yer almıyorsa bankanın size böyle bir aidat tanımlama hakkı da bulunmamaktadır.

ÖDEDİĞİNİZ ÜCRETİ GERİ TALEP EDEBİLİRSİNİZ!

Böyle bir durum olmasına rağmen ekstrenize aidat yansırsa direkt olarak itiraz talebinde bulunabilir ya da bankayla iletişime geçebilir, durumu anlatan bir dilekçe ile şubenizden gerekli işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. Bunun yanı sıra ödediğiniz kart aidatını almak da mümkündür.

5fc190b955427e18a44212d0-1.webp

Kart aidatınızı fark etmeden, otomatik ödeme talimatı ile gerçekleştirdiyseniz geçmişe dönük itiraz edip yaptığınız ödeme için iade talebi oluşturma hakkınız bulunmaktadır. Bu işlemi gerçekleştirmek içinse üç ayrı yöntemi deneyebilirsiniz. Bu yöntemler şu şekilde yer almaktadır;

  • İade talebinize dair detayları içeren bir dilekçe ve ekstre ile ilgili bankanın şubesinden işlem yapmak,
  • Tüketici Hakem Heyeti’ne şahsi olarak ekstrenizle başvuru yapmak,
  • E-devlet üzerinden mail ile iade talebi süreci başlatmak

Tüm bu yöntemleri deneyerek sizlerde kredi kartı aidatı ödemekten kurtulabilirsiniz.

SONRAKİ HABER