Kredi kartı limiti nasıl düşürülür? Ziraat Garanti Akbank Yapı Kredi İş Bankası mobil bankacılık

Kredi kartı limiti 100 bin TL ve üzeri olan kişilerden yıllık 750 TL Savunma Sanayi Fonu alınacağı haberinin ardından pek çok kişi kredi kartı limiti düşürme işlemi için yapılması gerekenleri araştırmaya başladı. Kart limiti sorgulama nereden nasıl öğrenilir, limit düşürme nasıl yapılır?

Kredi kartı limiti nasıl düşürülür? Ziraat Garanti Akbank Yapı Kredi İş Bankası mobil bankacılık

AK Parti tarafından meclise sunulan yeni kanun teklifi ile Savunma Sanayi Fonu için bir dizi düzenlemeye gidilmişti. TBMM'ye sunulan kanun teklifinde kredi kartı limiti 100 bin TL ve üzerinde olan kişilerden yılda 1 defaya mahsus olmak üzere 750 TL Savunma Sanayi Fonu alınması talep edilmişti. Düzenlemenin kamuoyuna açıklanmasının ardından pek çok kişi kredi kartı limitini düşürmek için araştırmalara başladı.

KREDİ KARTI LİMİTİM KAÇ TL, KART LİMİTİ NEREDEN NASIL ÖĞRENİLİR?

Kredi kartı limitini öğrenmek için bankanızın müşteri hizmetleri telefon numarası üzerinden iletişime geçebilir, müşteri hizmetlerinin yanı sıra internet şubesi ve mobil şube uygulaması üzerinden de kart limiti bilgisine ulaşabilirsiniz. Kanunun bu şekilde yasalaşması durumunda kredi kartı kullanıcıları kart limitinin 100 bin TL ve üzerine olması durumunda bankaya her sene Savunma Sanayi Fonu adı altında 750 TL masraf ödeyecek. Bu rakam bankalar tarafından fona aktarılacak. Fonda toplanan para Türkiye'nin milli ve yerli savunma sanayi sistemleri geliştirilmesinde kullanılacak.

KREDİ KARTI LİMİTİ NASIL DÜŞÜRÜLÜR, LİMİT DÜŞÜRME İŞLEMİ BAŞVURUSU MOBİL ŞUBE ÜZERİNDEN NASIL YAPILIR?

Kredi kartı limitini düşürmek isteyen kişilerin banka şubeleri üzerinden ya da bankaların müşteri hizmetleri telefon numarası üzerinden hizmet almaları mümkündür. Yine bazı bankalar mobil şube uygulaması üzerinden kart limitini düşürebilmektedir. Bunun için kartınızın ait olduğu banka ile iletişime geçerek bilgi edinebilirsiniz.

SONRAKİ HABER