Kredi kartı kullananlara kötü haber: Bankalar tek tek bu mesajı göndermeye başladı

Ülkemizde vatandaşların büyük bir kısmı birden fazla kredi kartı kullanıyor. Kredi kartlarındaki aşırı borçlanmanın önüne geçmek ve vatandaşların borçlarını daha kısa sürede ödeyebilmesi için önemli bir adım atıldı.

Kredi kartı kullananlara kötü haber: Bankalar tek tek bu mesajı göndermeye başladı

Aktarılan haberin detaylarına göre Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından yapılan son düzenlemelere göre bankaların kredi kartları için yeni faiz oranları uygulanacak. Konuya ilişkin bankalar müşterilerine mesaj göndermeye başladı.

BANKALAR MESAJ GÖNDERMEYE BAŞLADI

Pek çok özel banka müşterilerine yeni faiz oranları ve ödeme miktarları hakkında bilgilendirme mesajı göndermeye başladı. 1 Kasım tarihinden itibaren uygulanacak olan yeni faiz oranlarına ilişkin detaylar belli oldu.

BORÇ 25 BİN TL'NİN ALTINDAYSA

Bankaların göndermiş olduğu mesajlarda kredi kartı dönem borcunun 25 bin TL’nin altında olması halinde uygulanacak akdi faiz oranının yüzde 0,39 olacağı 25 bin TL ile 150 bin TL arasında olan borçlar için yüzde 1,14, 150 bin TL’nin üzerinde olması halinde de yüzde 1,64 oranında faiz uygulanacağı ifade ediliyor.

ÖZEL BANKALARIN GÖNDERDİĞİ MESAJ

Özel bankalardan bazılarının müşterilere gönderilen mesajda şu ifadeler yer aldı:

“TCMB'nin 24.10.2024'te açıklayacağı referans oranı üzerine; azami akdi faiz oranı, hesap özeti borcunuz 25.000TL altı ise %0,39 eklenip aylık %3,50(Yıllık %42), 25.000-150.000TL arası ise %1,14 eklenip aylık %4,25(Yıllık %51), 150.000TL üzeri ise %1,64 eklenip aylık %4,75(Yıllık %57) olacaktır. Aylık gecikme faiz oranı için hesap özeti borcuna göre belirlenen aylık akdi faiz oranına %0,30 eklenecektir. Güncel referans oran %3,11 olup, değişmesi halinde oranlar güncellenecektir”

ASGARİ ÖDEME TUTARI DA DEĞİŞİYOR

Bunun yanı sıra 2 Ekim tarihinde yapılan düzenlemeye göre kart borçlarındaki asgari ödeme tutarları da değişiyor. 50 bin TL ve altında olan limitler için kredi kartı dönem borcunun yüzde 20’si 50 bin TL ve üzerinde olan borçlar için de yüzde 40’ı kadar asgari ödeme yapılacak. Bankaların bu kararı sayesinde vatandaşların borçlarını daha hızlı bir şekilde bitirmesi amaçlanıyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER