Kredi çekecek Ankaralılara kötü haber! Son dakika açıklandı artık hayal olacak

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomik gelişmelere yönelik açıklamalarda bulundu.

Kredi çekecek Ankaralılara kötü haber! Son dakika açıklandı artık hayal olacak

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, küresel ekonomideki zorluklara dikkat çekerek, Türkiye'nin önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirtti. Şimşek, Orta Vadeli Program'ın (OVP) üç temel bileşeni olarak enflasyonla mücadele, mali disiplin ve yapısal reformları ön plana çıkardı. Hedefler arasında enflasyonun 2026 sonunda tek haneli rakamlara düşürülmesi ve bütçe açığının milli gelire oranının yüzde 3'ün altına çekilmesi yer aldı.

251796-001.webp

Bankalara Sınırlama

Şimşek, kredi büyümesinin sadece faizleri artırarak değil, aynı zamanda bankaların kredi verme iştahını sınırlayarak azaltılacağını belirtti. Ayrıca vergi reformları ve gelir artırıcı tedbirlerin de gündemde olduğunu söyledi. Özellikle ikinci konut ve taşıt kredilerine sınırlamalar getirileceğini ifade etti.

baeden-turkiyeye-51-milyar-dolar-geliyor-mehmet-simsek-minnettariz-dedi-xjuv.jpg

51 Milyar Dolarlık Yatırım

Ayrıca, Türkiye'nin Birleşik Arap Emirlikleri'nden yaklaşık 51 milyar dolarlık yatırım almayı beklediğini açıkladı. Bu yatırımların enerji, sanayi, turizm ve teknoloji alanlarına odaklanacağını ve Türkiye'nin altyapısının gelişmiş bir seviyede olduğunu vurguladı. Dünya Bankası'nın da Türkiye'ye 35 milyar dolarlık bir paket sunacağını belirtti.

para-sfbu-cover-gif.webp

KKM'de Yeni Strateji

Bakan Şimşek, Kur Korumalı Mevduat (KKM) konusuna da değinerek, KKM'nin devam edeceğini ancak zaman içinde bir çıkış stratejisi geliştirilebileceğini söyledi. Ayrıca, kur politikası konusunda belirli bir hedeflerinin olmadığını ve Merkez Bankası'nın kur üzerindeki müdahalelerini mümkün olan en şeffaf şekilde gerçekleştireceklerini ifade etti.

Son olarak, Türkiye'nin enflasyonla mücadelede kararlı olduğunu ve hiçbir kesimi enflasyona ezdirmeyeceklerini vurguladı. İhracatın finansmanının önemine dikkat çekti ve Türkiye'nin yeniden dengelenme sürecini sürdürdüğünü sözlerine ekledi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER