Kredi borcu olanlara bakan müjdeli haberi verdi! Kredi ödemeleri faizsiz 6 ay erteleniyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek esnaf ve sanatkarların yüzünü güldürecek bir haber paylaştı.

Kredi borcu olanlara bakan müjdeli haberi verdi! Kredi ödemeleri faizsiz 6 ay erteleniyor

6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremin ardından etkilenen 11 ilin afet bölgesi olarak ilan edilmesinin ardından deprem bölgesinde olan vatandaşlar için müjdeli haber paylaşımı Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten geldi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek açıklamasında afet bölgesi ilan edilen yerlerde esnaf ve sanatkarlara Halk Bankası tarafından kullandırılan kredilerin ödemelerine faizsiz 6 ay daha erteleme yapılacağını açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek esnaf ve sanatkarların yüzünü güldürecek bir haber paylaştı. Geçtiğimiz gün yapmış olduğu açıklamasında Bakan Şimşek Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından afet bölgesi ilan edilen yerlerde Halk Bankası'nın esnaf ve sanatkarlara kullandırdığı kredilerin ödemelerine faizsiz 6 ay daha erteleme yapılacağını dile getirdi.

11 İLDEKİ TÜM ESNAF VE SANATKARLAR YARARLANACAK!

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem beraberinde 11 ili etkisi altına almıştı. Yaşanan depremde binlerce vatandaşımız hayatını kaybederken Kahramanmaraş, Adıyaman, Kahramanmaraş, Hatay, Malatya, Osmaniye illeri ve bağlı ilçeleriyle Gaziantep ilinin İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarlara Bakan Şimşek'ten müjdeli haber geldi.

Dile getirilen müjde kapsamında 6 Ağustos tarihinde süresi dolacak olan kredi borçlarının ertelenmesi için gelen talepleri değerlendirdiklerini belirten Bakan Mehmet Şimşek bu kapsamda bahsi geçen iller ve bağlı ilçelerinde 64 bin 191 esnaf ve sanatkarın 9,5 milyar lira kredi bakiyesi bulunduğu belirtildi.

BAKAN MEHMET ŞİMŞEK DETAYLARI VERDİ!

Deprem bölgesindeki esnaf ve sanatkarların yaralarının sarılabilmesi adına tüm çalışmaları yaptıklarını belirten Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek "Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında afet bölgesi ilan edilen yerlerde deprem nedeniyle işletmesi zarar gören esnaf ve sanatkarımıza Halk Bankası tarafından kullandırılan kredilerin ödemelerine başvuru şartı aranmaksızın 6 ay daha faizsiz erteleme getiriyoruz." dedi.

SONRAKİ HABER