Koronavirüs zamanında ceza alanların dikkatine! Paralar iade ediliyor!

Koronavirüs salgını döneminde birçok yasağa uymayan kişilere para cezası uygulanmıştı. Şimdi ise paraların iade edileceği açıklandı.

Koronavirüs zamanında ceza alanların dikkatine! Paralar iade ediliyor!

Koronavirüs salgını döneminde virüsün yayılımının önüne geçmek için birçok sınırlama getirilmişti. Bunun ile birlikte yasaklara uymayan kişiler ise idari para cezasına çarptırılmıştı.

Şimdi ise yeni bir düzenleme gündeme geldi. Yapılan düzenleme ile birlikte koronavirüs zamanında cezai işleme çarptırılan ve ödeme yapan kişilerin parası iade edilecek.

KORONAVİRÜS CEZA PARA İADESİ!

Torba yasası ikisi geçici olmak üzere toplamda 31 maddeden oluşuyor. Bunun ile birlikte torba yasası içerisinde koronavirüs ceza para iadesi de yer alıyor.

Ayrıca bu yasa tasarısı ile birlikte koronavirüs zamanından yasaklara uymayıp ceza alan kişiler paralarını geri alma hakkına sahip olacak.

YASA TASARISI RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

Koronavirüs salgını döneminde kesilen idari para cezalarının iade edileceğine dair yasa tasarısı Resmi Gazete'de yayımlanarak yasalaştı. Böylece Covid - 19 döneminde idari para cezasına çarptırılan kişiler ödedikleri cezaları alma hakkına sahip olacak.

Torba yasasında ayrıca araç sahipleri için de bir düzenleme getirildi. Böylece araç sahiplerinden bir sefere mahsus olmak üzere ek MTV şartı istenmeyecek.

SONRAKİ HABER