Köprü ve otoyol ücretlerine KDV zammı resmen geldi! Köprü ve otoyollarda güncel ücretler

10 Temmuz 2023 tarihi ile vergi ve harç ücretlerine zam kararı yürürlüğe girdi. KDV'nin artması ile birlikte tüm kalemlerde fiyat artışları yaşanırken köprü ve otoyol ücretlerine de zam yapıldı. Güncel fiyatlar da listelendi.

Köprü ve otoyol ücretlerine KDV zammı resmen geldi! Köprü ve otoyollarda güncel ücretler

Köprü ve otoyol ücretlerine KDV zammı resmen geldi! Köprü ve otoyollarda güncel ücretler - 7 Temmuz 2023 tarihli Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı imzası ile yayımlanan kararla vergi ve harç ücretlerinin artırılacağı duyuruldu. Karar kapsamında Katma Değer Vergisi (KDV) ile harçlara zam geldi.

Zam kararının ardından yüzde 18 oranındaki KDV oranı yüzde 20’ye, temel gıda hariç temel ihtiyaç ürünlerinde yüzde 8 olarak uygulanan KDV oranı da yüzde 10’a yükseltildi. Yürürlüğe giren vergi ve harçlarda KDV yeniden değerleme oranı kapsamında köprü ve otoyol geçiş ücretlerine de zam yapıldı. Bununla birlikte vatandaşlar, ''Köprü ve otoyol geçiş ücretleri ne kadar oldu?'' sorusuna yanıt aramaya başladı.

KÖPRÜ VE OTOYOL ÜCRETLERİNE ZAM GELDİ

Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM), köprü ve otoyol ücretlerine KDV zammını yansıttı. Buna göre;

  • 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet köprüleri geçiş ücreti, tek yön otomobil için 8 lira 25 kuruştan, 8 lira 50 kuruşa çıktı.
  • Hafif ticari araçlar için 10 lira 75 kuruştan 11 liraya, motosikletler için 3 lira 25 kuruştan 3 lira 50 kuruşa yükseldi.

Otoyolların fiyatı ise;

screenshot-18.jpg

KDV zamları her kaleme yansıtılmaya devam ediyor.

SONRAKİ HABER