Konut ve kira fiyatlarını düşürecek hamleyi Bakan Özhaseki açıkladı! Hazine arazileri imara açılıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, konut ve kira fiyatlarındaki artışa değinerek arzın artırılarak vatandaşın konuta ulaşımını kolaylaştıracak ve fiyatları düşürecek hamleyi son dakika olarak açıkladı.

Konut ve kira fiyatlarını düşürecek hamleyi Bakan Özhaseki açıkladı! Hazine arazileri imara açılıyor

Türkiye'de her geçen gün artan konut ve kira fiyatları vatandaşların cebini zorlamaya devam ediyor. Kiracılar ve ev sahipleri arasında bitmek bilmeyen sorunlar yaşanırken konut alımlarında da fiyatlardan dolayı alımlar hayli düştü. Fiyat artışının önüne geçmek için hükümet çeşitli adımlar atarken konut arzını artıracak yeni adımın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışıyla birlikte hayata geçirileceği açıklandı. Konuyla ilgili son dakika gelişmesi de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından açıklandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Geleceğin Şehirleri Zirvesi" için Suudi Arabistan'a gitti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, başkent Riyad'da Cityscape Global 2023 Emlak, Gayrimenkul, Yatırım Sektörü Fuarı'na katılırken ülkemizdeki konut ve kira fiyatlarını düşürecek hamleyi de açıkladı.

konut-ve-kira-fiyatlarini-dusurecek-hamleyi-bakan-ozhaseki-acikladi-hazine-arazileri-imara-aciliyor.jpg

"BUGÜN YENİ BİR DÖNÜŞÜMÜN EŞİĞİNDEYİZ''

Fuarda konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, "Bugün yeni bir dönüşümün eşiğindeyiz. Bu dönüşümün adı da 'Akıllı Şehirler'dir. Biz Türkiye olarak bu anlamda çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz." ifadesini kullandı. Türkiye'de her geçen gün artan konut ve kira fiyatlarının önüne geçmek için adımlar atılırken Bakan Özhaseki'nin açıklamaları merak konusu oldu.

HAZİNE ARAZİLERİ İMARA AÇILIYOR

Fuar'da Sabah'a açıklamalarda bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, konut arzının artırılması, vatandaşın konuta ulaşımının kolaylaşması, kira fiyatlarının düşmesi için hazine arazilerini imara açacaklarını belirtti. Bakan Özhaseki, "Rusya-Ukrayna Savaşı ile birlikte emtia fiyatları dünyada çok ciddi artış gösterdi. Ancak özellikle depremden sonra ortaya çıkan manzarada arz-talep dengesi iyice şaşırdı. Deprem bölgesinde evini kaybeden 1 milyon 900 bin vatandaşımız oldu. Devletimiz 325 bin aileye kira yardımı yapıyor. Hatay'dan Maraş'dan Malatya'dan vatandaşlarımız başka şehirlere giderek ev kiraladı. İstanbul'a gelenler oldu. Bu şekilde 100 bin ev kiralanması fiyatları bir anda zıplatır İstanbul'da" değerlendirmesinde bulundu.

TBMM AÇILDIĞINDA YASA ÇIKARILMASI PLANLANIYOR

Arz-talep dengesini sağlamak gerektiğini belirten Bakan Özhaseki, "Ne kadar çok arzda bulunursanız o kadar çok fiyatı aşağıya çekersiniz. Bu sorunun çözümü için bir tarafta deprem konutlarının yapımına devam ediyoruz.

konut-ve-kira-fiyatlarini-dusurecek-hamleyi-bakan-ozhaseki-acikladi-hazine-arazileri-imara-aciliyo.jpg

Arkasından epeyce bir arazi parselasyonu yaparak ve altyapısını hazırlayarak bunu arz etmemiz lazım. Şu anda birçok yerde artık müteahhitlik firmaları yüzde 50 ile çalışıyor. Şu anda Milli emlak arazilerinin hepsi bizim bakanlığımızda. Çalışmaya başladık bile. Meclis açılınca ilk iş yeni bir yasa çıkaracağız. Yasada bu hazine arazileri de yer alacak. Vatandaşın konut sorunu çözülecek" ifadelerine yer verdi.

Konuyla ilgili gelişmelerin TBMM'nin açılmasıyla birlikte netlik kazanacağı açıklanırken gözler de gelecek açıklamaya çevrildi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER