Konut sahibi olmak isteyenler buraya! Devlet destek verecek, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz bizzat duyurdu!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ev almak isteyen vatandaşlara müjdeyi verdi. Konut sahibi olma sürecini hızlandıracaklarını, orta vadeli program sunacaklarını ifade etti.

Konut sahibi olmak isteyenler buraya! Devlet destek verecek, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz bizzat duyurdu!

İstanbul'da finans sektörü temsilcileri ile toplantıda bir araya gelen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, önemli açıklamalarda bulundu. Bankacılık sektöründe kısa vadeli mevduat hakkında konuşan Yılmaz, uzun vadeli projelerin finansmanında yaşanan zorlukları değerlendirdiklerini ve buna göre çalışma başlattıklarını ifade etti.

qq.jpg

Açıklamalarına devam eden Yılmaz, yeni finansal araçlar ve enstrümanların gündemde olduğunu konut sahibi olmak isteyen vatandaşlara rahat bir nefes aldırmak için uğraştıklarının altını çizdi.

we.jpg

"SÜRDÜRÜLEBİLİR BÜYÜMEYİ AMAÇLIYORUZ"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, kamu ve özel diyaloğun büyük bir öneme sahip olduğuna dikkat çekti. "Sürdürülebilir büyümeyi sağlamak" önemli ifadelerine yer verdi. İstikrarlı büyüme hedefine odaklandıklarını, mutabakata vararak çalışmalara yoğunlaştıklarını sözlerine ekledi.

cv.jpg

KONUT ARZI İÇİN ÇALIŞMALAR!

Konut arzını artırma konusunun da çalışmaların devam ettiğini belirten Yılmaz, ev sahibi olma sürecini destekleyici adımların atılacağının müjdesini verdi. Bu doğrultuda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) koordineli bir şekilde bu alanda çalışmalar yürüttüğünü ifade etti.

er.jpg

İlk evini alacak olan vatandaşlara da seslenen Yılmaz, 1 puan civarında faiz indirimi yapılarak kira öder gibi ev sahibi olacaklarını sözlerine ekledi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER