Konut kredisi faizleri değişti! 2 Milyon TL’nin Halkbank, İş Bankası, ING Bank taksitleri!

Konut kredisi çekmek isteyenler için bankaların talep ettikleri maliyetlerde güncellemeye gidildi. Halkbank, İş Bankası ve ING Bank 2 Milyon TL konut kredisini kaç TL taksitle veriyorlar?

Konut kredisi faizleri değişti! 2 Milyon TL’nin Halkbank, İş Bankası, ING Bank taksitleri!

Türkiye’de ev sahibi olmak çok kritik bir öneme sahip olmaya başladı. Özellikle hiç evi olmayanlar son 2 yılda ev sahibi olmamanın pişmanlığını çok derinden yaşadılar. Artan kira fiyatları ve ev sahipleri ile yaşanan sorunlar insanları yeni bir ev almaya sevk etti. Ancak konut fiyatlarının çılgın seviyelere ulaşmasından dolayı konut kredisi olmazsa olmaz hale geldi.

KONUT KREDİSİ FAİZLERİ CAN YAKIYOR

Konut kredisi çekmek için bankalara başvuru yapanlar can takıcı kredi faizleri ile karşılaşıyorlar. Ekonomi yönetiminin kredi kullanımını pek istememesi ve Merkez Bankası’nın faizleri sürekli olarak yükseltmesinden dolayı konut kredisi faizleri oldukça yükseldi. Bankalar çok yüksek maliyetler talep etmeye başlarken buna kamu bankaları da ayak uydurdular.

Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank’tan daha düşük faizlerle konut kredisi veren özel bankalar bulunuyor. Normal şartlarda kamu bankaları konut kredisinde düşük faiz politikası uygulayarak hem insanların ev almalarına yardımcı oluyor hem de inşaat sektörünü destekliyordu.

10 YIL VADE YAPILABİLİYOR

Yüksek maliyet sorunlarının yaşanmadığı dönemlerde konut kredisi vadelerinin çok uzun tutulması pek kazançlı olmuyordu. Ancak gelinen süreçte konut kredisi vadesi ne kadar uzun olursa o kadar iyi oluyor. Bu şekilde konut kredisi için istenen aylık taksit bir miktar daha düşebiliyor. Uzun vadenin dezavantajı ise müşterilerin toplam kredi maliyeti içerisinde çok daha yüksek faiz maliyeti ile karşılaşmaları oluyor. BBDK’nın talimatları kapsamında bankalar şu anda en fazla 120 aya kadar vade imkanı ile konut kredisi verebiliyorlar.

HALKBANK 2 MİLYON TL KONUT KREDİSİ TAKSİT TABLOSU

Konut kredisi faizleri değişti! 2 Milyon TL’nin Halkbank, İş Bankası, ING Bank taksitleri!

Halkbank'tan konut kredisi çekecek olan müşteriler aylık yüzde 3,79 oranında kredi faizi ile karşılaşıyorlar. 120 ay vadeli 2 Milyon TL konut kredisinin aylık taksiti Halkbank'ta 76.683 TL oluyor.

İŞ BANKASI 2 MİLYON TL KONUT KREDİSİ TAKSİT TABLOSU

Konut kredisi faizleri değişti! 2 Milyon TL’nin Halkbank, İş Bankası, ING Bank taksitleri! - Resim : 2

İş Bankası'nın konut kredisi kapsamında uyguladığı aylık faiz oranının yüzde 2,87 olduğu bildirildi. 120 ay vade 2 Milyon TL konut kredisinin aylık kredi taksiti bu bankada 59.391 TL olarak uygulanıyor.

ING BANK 2 MİLYON TL KONUT KREDİSİ TAKSİT TABLOSU

Konut kredisi faizleri değişti! 2 Milyon TL’nin Halkbank, İş Bankası, ING Bank taksitleri! - Resim : 3

ING Bank müşterileri aylık yüzde 2,79 oranında faiz ile konut kredisi çekebiliyorlar. 120 ay vadeli 2 Milyon TL konut kredisinin aylık taksiti yapılan hesaplamaya göre bu bankada 57.932 TL oluyor.

SONRAKİ HABER